Illallisen tarjosi: Ravintola Fat Lizard

Ihastuin jo edellisellä käynnillä Espoossa sijaitsevaan Treffi Pub & Bistron sisarusravintolaan Fat Lizardiin. Tällä kertaa suuntasimme Otaniemeen  koko perheen voimin maistelemaan uutta à la carte -menua.

Alkupalat starttasimme antipastovalikoimalla, joka piti sisällään mm. prosciuttoa, bresaolaa, salamia, juustoja, oliiveja, pähkinöitä sekä puu-uunileipää. Näiden herkkujen jälkeen hyökkäsin malttamattomana lampaankareiden kimppuun Lamb lollipop -annoksen muodossa, jota ryyditti sopivan tujakka muhammara minttu-jogurtin kera. Lampaankareet olivat ihanan meheitä ja maistuvia. Olisipa jo pääsiäinen, niin pääsisin herkuttelemaan ihanilla lammasresepteillä myös kotikeittiössä.

Kuvassa etualalla kaunis Lamb lollipop -annos. Taustalla runsas antipasto misto -lajitelma.

Seurueemme ehdottomaksi suosikiksi alkupaloista nousi äyriäisliemessä ihanasti kelluvat kampasimpukat kunigasravun ja merilohen kera. Rakastan mereneläviä, ja annos maistui yhtä hyvältä kuin osasin raaka-aineiden perusteella olettaakin. Maukkaan äyriäisliemen viimeisetkin pisarat pyyhittiin lautasen reunoilta leipäpalaan dippaillen.

Etanoita ei sovi myöskään unohtaa, sillä ne ovat aina yhtä ihania klassisesti parmesaanilla ja valkosipulivoilla marinoituna. Alkupalojen lomassa testasin myös paria Fat Lizardin alkoholitonta mocktailia, jotka maistuivat erinomaisesti.Harmittelin edellisessä postauksessa kun en päässyt maistelemaan Fat Lizardin mainetta niittäneitä pizzoja. Nyt testiin pääsi pari eri vaihtoehtoa: Gran Bresaola sekä Cheece Overload. Aidossa puu-uunissa valmistetut pizzat laadukkaine raaka-aineineen ovat varsinaista herkkua. Suosittelen erityisesti maistamaan tuota Gran Bresaolaa, sillä karamellisoitu sipuli on TAIVAALLISTA pizzassa. Miksei kukaan ole kertonut minulle tästä kombosta aikaisemmin?!

Menussa huomioni kiinnittyi tietysti myös  puuhiilillä grillattuun maailmankuuluun Waguy-härän fileeseen, jota oli päästävä maistamaan. Lisukkeena tarjoiltiin luuydintä, yrttisalaattia sekä ranskalaisia punaviini- ja bearnaisekastikkeen kera. Waguy-härkä oli luonnollisesti uskomattoman laadukasta ja suussa sulavaa herkkua, johon kannattaa Fat Lizardissa ruokaillessaan panostaa.

Merenelävien ystäville ravintola tarjoilee näyttävän valkosipulivoilla gratinoidun puolikkaan hummerin raputäytteisen hodarin kaverina. Toimii!

Pöytäseurueemme ei myöskään yksinkertaisesti voinut jättää väliin Fat Lizardin burgeria. Hyvä näin, sillä se on klassikko, jota ei kannata ohittaa. Kotimainen ”dry aged” härkä cheddarjuuston, hopeasipulin, kurkun ja ”Fat Njuda” -soossin kanssa on huippukombo!

Jälkkäripuolella kävimme läpi koko listan. Makeat herkut olivat erinomaisia. Omaksi suosikikseni nousi American pie -annos friteeratulla omenapiirakalla, kinuskilla ja vaniljajäätelöllä. Freaky shake vei minut välittömästi lapsuuden muistoihin ja itsetehtyjen herkkupirtelöiden äärelle paahdetun valkosuklaan, tummasuklaakastikkeen sekä kermavaahdon kera. Ihanan överi päätös tuhdille herkkuillalliselle.

En malta odottaa tulevaa Itä-Helsingin Herttoniemen Hertsiin avattavaa suurta Fat Lizard -ravintolaa. Vuosi 2020, tule jo!Illallisen tarjosi: Ravintola Fat Lizard