Illallisen tarjosi: Ravintola Fat Lizard

TreffiPubin sisarusravintola Fat Lizard avasi ovensa Espoon Otaniemessä loppiaisena. Ravintolaprojektin suunnittelu tosin alkoi jo kolme vuotta sitten. Sopivan tilan löytymisessä sekä sen remontoimisessa meni tovi jos toinenkin. Tilan nähdessään sen ymmärtää – ravintola on valtava yli 300 asiakaspaikallaan! Fat Lizardin ruokafilosofia on kokonaisuudessaan varsin rento. Ravintolaan voi  hyvin istahtaa pikaisesti oluelle ja pizzalle, tai syödä bistro-hengessä useamman ruokalajin illallisen viineineen. Keittiössä hohkaa järeä puu-uuni, ja menulta löytyy hiiligrillissä valmistettuja safkoja. Fat Platterit eli käsin syötävät herkkuja notkuvat tarjottimet ovat keittiömestarin Matti Hälvän käsialaa, joista löytyy versiot vannoutuneille lihansyöjille, merenelävien ystäville sekä kasvissyöjille. Niin, ja mainittakoon, että menulta löytyy myös sirkkoja, jotka tulevat ravintolan takaa lähifarmilta. À la carten lisäksi Fat Lizard tarjoaa lounasta arkipäivisin ja sunnuntaisin brunssia. Kävimme testaamassa ravintolan à la carten tällä viikolla.
 

Starttasimme illan alkaneeksi mukavan hapokkaalla cavalla, pirsk!

 
Alkupalaksi maistelimme Grankulla ”burgerit”, jotka koostuivat pikkublineistä, muikunmädistä, smetanasta, skagen-katkaravuista sekä punasipulista ja tillistä.
Blini- ja mätifanina tämä annos meni heittämällä burgereiden TOP-listalleni! Mikään kun ei voita muikunmätiä.

 
Maistelimme menulta myös  neljää erilaista sydänsalaattiin rakennettua slideria, joissa oli täytteenä avokadoa, lohta, tahmeaa possua sekä sirkkoja.

 
Sirkkojen maistaminen jännitti hieman, ja ihmettelimme niitä seuralaiseni kanssa tovin ennen syömistä. Tarjoilija kertoi sirkkojen suosion olleen moninkertainen ennakolta arvioituun menekkiin. Niitä saa tilattua pizzan täytteeksi tai sellaisenaan naposteltavaksi oluen kaverina. Slidereissa sirkat ovat friteerattu ja maustettu cajun-mausteseoksella. Kaikista neljästä slidereista sirkkaversiot veivät kirkkaan voiton! Sirkkojen rakenne on rapea ja maku mieto, hivenen pähkinäinen. Seuraavaksi tilaan näitä kyllä sellaisenaan kipollisen. Suosittelen lämpimästi, superhyviä!


Ravintolan pizzat valmistuvat aidossa puu-uunissa.


 
Pääruoaksi tilasimme Fat Platterin, josta löytyi muun muassa gratinoituja ostereita, ihanan rapsakoita soft shell -rapuja, grillattuja scampin pyrstöjä, maissikanaa, naudan briskettiä, gratinoitua mac ’n’ cheesea, ranskalaisia, pikkelöityjä kasviksia, juureen leivottua leipää, mustaa aiolia, chili- ja béarnaisekastiketta. Platterit ovat siitä kivoja, että pääsee maistamaan paljon erilaisia makuja, ja se antaa paremman läpileikkauksen keittiön tarjonnasta.

 
Rapufriikkinä olen aina yhtä innoissani pehmeäkuorisista kokonaisena fritatuista ravuista, niitä kun saa suhteellisen harvasta ravintolasta. Isot scampit toimivat tietysti myös erinomaisesti. Seuralaiseni dippaili béarnaisekastikekulhon nopeasti tyhjilleen kehujen saattelemana.


Mac ’n’ cheese on ruokalajina minulle hieman vieras lukuisista Amerikan-matkoista huolimatta. Hyvää se oli, mutta en ole koskaan ihan päässyt tämän juustoisen makaroniherkun ytimeen.

 
Jälkkärilistalta maistoimme kolmea eri herkkua. Kuvassa vegaaninen tummasuklaamousse, joka oli rakenteeltaan ja makumaailmaltaan varsin täyteläinen ja aromikas. Crack pie on supermakea kaurapiiras jonka kyljessä tarjoillaan tuhtia maapähkinäjäätelöä sekä vaniljavaahtoa. Liekehtivä Alaska -annos pitää sisällään vaniljajäätelöä, Oreo-crumblea, marenkia, vadelmaa sekä kinuskikastiketta. Viimeistään jälkkäreiden jälkeen ymmärrän ravintolan kehotuksen: ”Get ready to loosen your belt!”

 
Fat Lizardissa ehdottomasti parasta on matala kynnys astua sisälle rentoon ilmapiiriin ja nauttia intohimolla ja kunnianhimolla valmistettua ruokaa. Oluen ystäville mainittakoon, että ravintolan hanavalikoimasta löytyy neljäätoista eri olutta ja Fat Lizard -panimon uutuusoluet tulevat ensimmäisenä ravintolaan tarjolle. Metroradan varrella oleva sijainti tuonee ruokailijoita pöydän ääreen pidemmänkin matkan takaa.


Mitenkäs siellä, joko olette maistaneet sirkkoja? Mitä tykkäsitte, jatkoon vai ei?

Illallisen tarjosi:
Ravintola Fat Lizard
Tietotie 1
02150 Espoo