Illallisen tarjosi: Ravintola Fat Lizard
TreffiPubin sisarusravintola Fat Lizard avasi ovensa Espoon Otaniemessä loppiaisena. Ravintolaprojektin suunnittelu tosin alkoi jo kolme vuotta sitten. Sopivan tilan löytymisessä sekä sen remontoimisessa meni tovi jos toinenkin. Tilan nähdessään sen ymmärtää – ravintola on valtava yli 300 asiakaspaikallaan! Fat Lizardin ruokafilosofia on kokonaisuudessaan varsin rento. Ravintolaan voi hyvin istahtaa pikaisesti oluelle ja pizzalle, tai syödä bistro-hengessä useamman ruokalajin illallisen viineineen. Keittiössä hohkaa järeä puu-uuni, ja menulta löytyy hiiligrillissä valmistettuja safkoja. Fat Platterit eli käsin syötävät herkkuja notkuvat tarjottimet ovat keittiömestarin Matti Hälvän käsialaa, joista löytyy versiot vannoutuneille lihansyöjille, merenelävien ystäville sekä kasvissyöjille. Niin, ja mainittakoon, että menulta löytyy myös sirkkoja, jotka tulevat ravintolan takaa lähifarmilta. À la carten lisäksi Fat Lizard tarjoaa lounasta arkipäivisin ja sunnuntaisin brunssia. Kävimme testaamassa ravintolan à la carten tällä viikolla.
Starttasimme illan alkaneeksi mukavan hapokkaalla cavalla, pirsk!
Alkupalaksi maistelimme Grankulla ”burgerit”, jotka koostuivat pikkublineistä, muikunmädistä, smetanasta, skagen-katkaravuista sekä punasipulista ja tillistä. Blini- ja mätifanina tämä annos meni heittämällä burgereiden TOP-listalleni! Mikään kun ei voita muikunmätiä.
Maistelimme menulta myös neljää erilaista sydänsalaattiin rakennettua slideria, joissa oli täytteenä avokadoa, lohta, tahmeaa possua sekä sirkkoja.
Sirkkojen maistaminen jännitti hieman, ja ihmettelimme niitä seuralaiseni kanssa tovin ennen syömistä. Tarjoilija kertoi sirkkojen suosion olleen moninkertainen ennakolta arvioituun menekkiin. Niitä saa tilattua pizzan täytteeksi tai sellaisenaan naposteltavaksi oluen kaverina. Slidereissa sirkat ovat friteerattu ja maustettu cajun-mausteseoksella. Kaikista neljästä slidereista sirkkaversiot veivät kirkkaan voiton! Sirkkojen rakenne on rapea ja maku mieto, hivenen pähkinäinen. Seuraavaksi tilaan näitä kyllä sellaisenaan kipollisen. Suosittelen lämpimästi, superhyviä!
Ravintolan pizzat valmistuvat aidossa puu-uunissa.
Pääruoaksi tilasimme Fat Platterin, josta löytyi muun muassa gratinoituja ostereita, ihanan rapsakoita soft shell -rapuja, grillattuja scampin pyrstöjä, maissikanaa, naudan briskettiä, gratinoitua mac ’n’ cheesea, ranskalaisia, pikkelöityjä kasviksia, juureen leivottua leipää, mustaa aiolia, chili- ja béarnaisekastiketta. Platterit ovat siitä kivoja, että pääsee maistamaan paljon erilaisia makuja, ja se antaa paremman läpileikkauksen keittiön tarjonnasta.
Rapufriikkinä olen aina yhtä innoissani pehmeäkuorisista kokonaisena fritatuista ravuista, niitä kun saa suhteellisen harvasta ravintolasta. Isot scampit toimivat tietysti myös erinomaisesti. Seuralaiseni dippaili béarnaisekastikekulhon nopeasti tyhjilleen kehujen saattelemana.
Mac ’n’ cheese on ruokalajina minulle hieman vieras lukuisista Amerikan-matkoista huolimatta. Hyvää se oli, mutta en ole koskaan ihan päässyt tämän juustoisen makaroniherkun ytimeen.
Jälkkärilistalta maistoimme kolmea eri herkkua. Kuvassa vegaaninen tummasuklaamousse, joka oli rakenteeltaan ja makumaailmaltaan varsin täyteläinen ja aromikas. Crack pie on supermakea kaurapiiras jonka kyljessä tarjoillaan tuhtia maapähkinäjäätelöä sekä vaniljavaahtoa. Liekehtivä Alaska -annos pitää sisällään vaniljajäätelöä, Oreo-crumblea, marenkia, vadelmaa sekä kinuskikastiketta. Viimeistään jälkkäreiden jälkeen ymmärrän ravintolan kehotuksen: ”Get ready to loosen your belt!”
Fat Lizardissa ehdottomasti parasta on matala kynnys astua sisälle rentoon ilmapiiriin ja nauttia intohimolla ja kunnianhimolla valmistettua ruokaa. Oluen ystäville mainittakoon, että ravintolan hanavalikoimasta löytyy neljäätoista eri olutta ja Fat Lizard -panimon uutuusoluet tulevat ensimmäisenä ravintolaan tarjolle. Metroradan varrella oleva sijainti tuonee ruokailijoita pöydän ääreen pidemmänkin matkan takaa.
Mitenkäs siellä, joko olette maistaneet sirkkoja? Mitä tykkäsitte, jatkoon vai ei?
Illallisen tarjosi:
Ravintola Fat Lizard
Tietotie 1
02150 Espoo
Eipä olla vielä maistettu. Kyseinen ravintola tulee olemaan niin lähellä uutta kotiamme, että varmasti käymme testaamassa paikan ja sirkatkin!
Kiitos Sara kommentista!
Suosittelen lämpimästi <3
Ja rohkeasti vain sirkkoja kokeilemaan - ne oli aidosti hyviä. Ajattelin testata seuraavaksi brunssin, se vaikutti ihanalta.
-Heidi
Olen maistellut useammankin kerran, mutta jätän jatkossa ne raviontolassa syömättä.
Mua kiinnostaisi kyllä mennä kokeilemaan. Tää voisi myös olla sellainen paikka, jonne voisi mennä lasten kanssa brunssille.
Aivan varmasti. Tosi rento ja casual mesta!
-Heidi
Mä niin haluan tonne ravintolaan ja ÄKKIÄ. Sirkkoja olen kyllä maistellut, olis kiva testata nuokin!
Mennään kimpassa, mulla jäi nimittäin se pizza testaamatta!
Kumma juttu että aina näissä sponsoroiduissa arvosteluissa kaikki on täydellistä.
Itse en tällaisiin luota vaan lähinnä halveksun ”asiantuntijabloggareita” jotka myyvät itseään.
Hei Miikka,
Korjaan heti alkuun, että kyseessähän ei ollut kaupallinen yhteistyö, eli mielipiteestäni ei ole maksettu.
Olen tehnyt jo vuosia sitten päätöksen, etten kirjoita ravintoloista jotka ovat huonoja. En viitsi käyttää aikaani ravintoloiden haukkumiseen, enkä koe sen myöskään olevan blogini tyylille sopivaa.
Tästä syystä siis vinkkaan blogissani ainoastaan ravintoloista, jotka ovat hyviä ja joita suosittelen myös lukijoilleni, kuten myös tässäkin tapauksessa.
Pyrin keskittymään hyviin juttuihin huonojen sijaan, ja kehoitan sinua tekemään samoin. Kenekään halveksuminen ei ole coolia.
Parempaa kevään odotusta,
Yst. Heidi
Sirkkoja on tullut maisteltua niin sellaisenaan kuin myös erinäisissä proteiinpatukoissa ja leivissä. Eipä ne ihan hirveästi maistu, mutta toki ajatus ”ötököiden” syömisestä hieman mietityttää. Pari vuotta sitten meillä oli lasten halloween-juhlissa yhtenä ohjelmanumerona paahdettujen sirkkojen syöminen. Kaikki lapset taisivat maistaa paahdettuja sirkkoja ja matoja. Herkulliset ruoka-annokset!
Mulla on vielä sirkkapatukat sekä tuo leipä maistamatta.
Piti vielä sanoa, että rohkeita lapsia teillä oli kyllä kekkereissä!
-Heidi
Grankulla ”burgerit <3 En saa niitä nyt enää mielestäni. Kiitos tästä arvioinnista. Espoolaisena uudet ravintolavinkit täällä päin ovat aina tervetulleita! Sirkat jätän edelleen testaamatta, ehkä vielä joskus rohkaistuin tämän kammon suhteen. Herkullista laskiaista! 🙂
Kiitos Anni kommentista ja samoin!
-Heidi