Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Vaasan kanssa
Hemmottelen itseäni viikottain herkkuvoikkareilla, jotka saavat tavallisen arjen tuntumaan luksukselta. Kiireisen päivän päätteeksi pehmeän sohvan uumenissa nautitut leipäset tuovat mukavaa pientä ylellisyyttä muutoin ajoittain turhan hektiseen arkeen. Postauksessa esitelty lohileipäresepti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Vaasan kanssa. Raikkaan ja tutun lohicevichen tuunaa hieman yllättäen rouskuvan suolaiset popcornit, jotka istuvat makupalettiin kuin valettu, kokeile vaikka!
Reseptin keskiössä ovat Vaasan uudet runsaskuituiset taikinajuureen leivotut Maku-leivät, joissa maistuu juuren aito pehmeä maku sopivan voimakkaana. Leipiä löytyy kahta sorttia: Lempeä ja Vahva, joiden maku tulee kauraisesta ja rukiisesta juuresta. Leivistä löytyy paistopisteleipien herkullinen maku, joskin ne säilyvät kotikäytössä huomattavasti pidempään. Kyseiset leipäpakkaukset ovat makuuni juuri sopivan kompakteja, jolloin turhaa ruokahävikkiä ei pääse syntymään. Mikäli haluat päästä maistelemaan näitä uutuusleipiä, osallistu postauksen lopusta löytyvään arvontaan!
Herkkuleipien päällisenä toimii raikas lohiceviche, jossa maistuu limetti, chili, avokado ja korianteri. Cevichen tuunaa suolaiset popcornit, jotka tuovat hauskan rouskuvan suutuntuman kokonaisuuteen.
Lohicevicheleivät popcornilla (4 kpl)
Tarvitset:
4 viipaletta Vaasan Maku Lempeä tai Vahva -leipää
4 rkl maustamatonta tuorejuustoa
Lohiceviche:
200 g nahatonta lohifilettä
1/2 mieto chili
1 pieni punasipuli
1 avokado
1/2 dl tuoretta korianteria
1 limetin mehu
ripaus sormisuolaa
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria
1 dl popcorneja
Viimeistelyyn:
tuoretta korianteria
Valmistusohje:
Aloita valmistamalla cevichetäyte leiville. Kuutioi lohi pieneksi. Hienonna chili, sipuli avokado ja korianteri. Sekoita ainekset keskenään ja mausta seos limetin mehulla, sormisuolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Sekoita ceviche ja anna sen tekeytyä jääkaapissa vähintään puolen tunnin ajan. Lisää lopuksi joukkoon popcornit. Sekoita täyte kertaalleen ja lusikoi se tuorejuustolla voidelluille Vaasan Maku -leiville. Koristele leivät tuoreella korianterilla.
Osallistu kilpailuun ja voita kassillinen Maku-leipää!
Kerro tämän postauksen kommenteissa mikä on sinun lempitäytteesi herkkuleivälle – ja olet mukana leipäkassin arvonnassa. Osallistumisaikaa on 4.4.2019. saakka. Kilpailun tarkemmat säännöt löytyvät täältä.
Ihania herkkuleipäreseptejä voit katsoa lisää täältä.
Kaupallinen yhteistyö: Vaasan
Viime aikoina on maistunut perinteinen basilika, oregano, tomaatti ja sipuli
Nam!
Mun oma suosikki on oregano avokadon ja basilikan kera <3
-Heidi
Avokado, tomaatti, suola, pippuri
Tomaatti, kurkku, juusto. 🙂
Toimii aina!
-Heidi
Avokado
Samaa mieltä.
-Heidi
Juusto, salaatti, kinkku, tomaatti ja kurkku.
Salaatti on kyllä ihanan raikasta leivän päällä. Kiitos osallistumisesta!
-Heidi
Tomaatti ja mozzarella! Myös avokado toimii aina. 🙂
Dijon, marinoidut herkkusienet, marinoitu punasipuli, grillattu munakoiso ja persilja. ihanaa
Oih, dijon!
-Heidi
Ruisleipä, voita, oltermannia, meetvurstia, paistettu kanamuna pippurimausteella ja kurkkua 🙂 Nam 😛
Kuulostaa hyvältä!
-Heidi
Pitkäaikainen suosikki on hummus erilaisten itujen ja tomaatin kera :)!
Hummus on ihanaa, ja idut myös!
-Heidi
Bruschetat tomaatti-sipuli-basilika-oliiviöljyseoksella ja buffalamozzarellalla, tai ihan perus juusto-tomaatti-kurkku-salaatti, varsinkin sämpylän päällä.
Nam nam!
-Heidi
Reilu kerros voita, salaattia, kurkkua ja jotain ihanaa juustoa on mun lemppari 🙂
Juusto,tomaatti,kurkku
Kinkkua tai kalkkunaa, punasipulia, pekonia ja Aura-juustoa. Tai ei oikeastaan muilla täytteillä niin väliä, mutta Aura on pakollinen.
Tuorejuusto ja kasvikset toimii aina 🙂
Paisti ja piparjuuri
Aivan tuoreella leivällä parasta oikea voi ja toinen suosikkini tuorepesto. :3
Avokado, tomaatti ja feta!
Tykkään laittaa leivän päälle graavattua lohta ja tuorekurkkua.
Katkarapu-valkosipulituorejuustotahna
Perinteisesti kinkku, juusto, kurkku ja tomaatti 🙂
Testattiin yhtenä viikonloppuna katkarapuleipiä punasipulin ja avokadon kera. Ne olivat ainakin erittäin maukkaita!