Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä KitchenAidin kanssa

Kirjoitin aiemmin tänä vuonna valmistuneesta keittiöremontistamme, jonka ohella päivitimme taloutemme tärkeimmät keittiökoneet ja -välineet. Jo entuudestaan minulta löytyi KitchenAid Mini -yleiskone, johon olen ollut supertyytyväinen. Vannon kyseisen merkin laadukkaiden ja helppokäyttöisten koneiden nimeen, joten uuden laitteen valinta oli helppoa – saanen esitellä uuden KitchenAid 1,7 l -monitoimikoneen. Valinnan ratkaisi laitteen monikäyttöisyys. Se leikkaa, pilkkoo, kuutioi, soseuttaa ja raastaa raaka-aineet sekä vaivaa taikinat nopeasti ja helposti. Kyseinen kone on muotoilultaan kaunis ja kompakti. Väriksi valikoitui yksinkertainen kermanvaalea yksilö, joka sulautuu valkoiseen keittiöömme elegantisti.

Kun käytettäviä koneita on keittiössä valikoidusti, saavat ne olla reilusti esillä, osana jokapäiväistä ruoanlaittoa. Hyvä monitoimikone on kapistus, joka helpottaa ja nopeuttaa arkiruoanlaittoa. On turhaa ostaa liian monimutkaista ja tilaavievää laitetta, joka kaivetaan esille korkeintaan jouluna ja juhannuksena. Kokemukseni mukaan tällaiset laitteet jäävät kaapin perukoille pölyttymään tyhjänpanttina, kunnes ne seuraavan remontin yhteydessä joutavat pois. Mielestäni KitchenAid 1,7 l -monitoimikone toimii erinomaisesti päivittäisessä ruoanlaitossa ja suosittelenkin sitä kotikokeille, jotka haluavat päästä helpolla, eivätkä välttämättä rakasta viettää ylimääräistä aikaa keittiössä. Koneen eri osat (raastin- ja viipalointilevyt, monitoimiterä, taikinansekoitin) voidaan säilyttää monitoimikoneen sisällä, jolloin kaikki osaset pysyvät tallessa ja ovat kätevästi saatavilla. Kiinnitin itse myös erityisesti huomiota koneen nopeaan puhdistettavuuteen – osat on helppo irroittaa ja asettaa takaisin paikoilleen.

Jouluvalmisteluissa kone vasta pääseekin käyttöön, sillä valmistamme vanhempieni kanssa kaksikymmenhenkiselle poppoolle kalapöydän sekä perinteisen jouluillallisen jälkkäreineen. Huokaisen helpotuksesta kun voin hienontaa mätileipien sipulit monitoimikoneella ilman kyyneleitä. Itsetehdyn rosollin ainekset kuutioituvat myös varsin näppärästi uuden koneen voimin. Joulusta puheen ollen, kyseinen laite ihastuttaisi varmasti saajaansa myös lahjapakettiin käärittynä! Konetta saa tuon kermavaalean version lisäksi myös mustana ja sähäkän punaisena.

Uudesta koneestani inspiroituneena valmistin herkullista sahramilla maustettua raikasta kuskuspohjaista salaattia, jossa maistuvat myös joulukauteen sopivat mantelit, rusinat sekä granaattiomenan siemenet. Yrtit, tomaatit, kurkun ja paprikat pyöräytin monitoimikoneen kautta. Miten tasakokoista jälkeä tulikaan! Laite rouhi myös luonnollisesti mantelit.


  

Sahramilla maustettu kuskus-salaatti

Tarvitset:
2 dl kuskusia
vettä keittämiseen
sormisuolaa
oliiviöljyä
0,1 g sahramia
1 sitruunan mehu
1 punasipuli
2 tomaattia
1 kurkku
3 paprikaa (punainen, oranssi ja vihreä)
1 ruukku korianteria
1 ruukku lehtipersiljaa
kourallinen tuoretta pinaattia
0,5 dl manteleita
0,5 dl rusinoita
1 granaattiomena

Valmistusohje:
Keitä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan ja anna sen jäähtyä. Mausta kypsennetty kuskus sormisuolalla, oliiviöljyllä, sahramilla sekä sitruunmehulla. Sekoita kuskusseos huolellisesti kauttaaltaan. Kuori punasipuli ja lohko se muutamaan osaan. Huuhtele myös kurkku, tomaatit ja paprikat ja lohko myös ne pariin osaan. Kuutioi raaka-aineet KitchenAid 1,7 l -monitoimikoneella. Hienonna koneella myös korianteri, lehtipersilja ja pinaatti sekä rouhi mantelit. Sekoita kasvikset, yrtit, mantelirouhe ja rusinat kuskusiin. Viimeistele salaatti granaattiomenan siemenin. Tarkasta salaatin maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Kaupallinen yhteistyö: KitchenAid