Kaupallinen yhteistyö: Colman’s
Hartaasti odotetut joulunpyhät ovat pian täällä! Rakastan joulua ja aloitan menujen suunnittelun yleensä jo marraskuun puolella. Syömme yhdessä perheen kanssa pitkän pöydän ääressä useana päivänä, jolloin erilaisia ruokalajeja on tarjolla monen monta. Alla oleva possupadan resepti on yksi vakkariresepteistäni, ja se käy vallan mainiosti niin talvipyhiin kuin joulukauteenkin. Siinä yhdistyy klassinen, herkullinen possun ja sinapin makuliitto, joka on monen herkkusuun lemppariyhdistelmä! Possupata on myös erinomainen vaihtoehto silloin kun kokonainen kinkku tuntuu joulupöytään liian paljolta. Toisaalta possukastikkeen voi hyvin valmistaa myös joulukinkun jämistä, jolloin ruokahävikkiä ei pääse syntymään. Mikäli käytät possupadassa joulukinkun rippeitä, ei kastiketta tarvitse hauduttaa alla olevassa ohjeessa vaadittua aikaa.
Tämä resepti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Colman’sin kanssa. Tuo näyttävä keltainen englantilainen peltinen sinappijauhepurkki lieneekin tuttu valtaosalle kauppojen maustehyllyn läheisyydestä. Olen käyttänyt kyseistä sinappijauhetta perinteisesti itse valmistetun joulusinapin tekoon, mutta se on myös oiva kuivamauste sellaisenaan käytettäväksi esimerkiksi erilaisten lihojen marinadiin tai kotitekoisten salaatinkastikkeiden raaka-aineeksi. Sinappi kuuluu muutoinkin jouluun – meillä on perinteisesti aina joulupöydässä tarjolla sinappisilakoiden lisäksi myös ihanaa kylmää sinappipohjaista kastiketta joulukalojen kyytipojaksi.
Mainittakoon vielä, että postauksen lopusta löydät ohjeet lukija-arvontaan osallistumiseksi – kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan jouluinen herkkukori, eli kannattaa ehdottomasti laittaa arpa vetämään!
Jouluinen possupata (4:lle)
Tarvitset:
50 g voita
2 isoa sipulia
3 valkosipulinkynttä
600 g possunsuikaleita
2 rkl vehnäjauhoja
n. 3 dl vettä
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
1 rkl soijakastiketta
2 tl Colman’s-sinappijauhetta
2 dl kuohukermaa
Viimeistelyyn:
2 rkl granaattiomenan siemeniä
pari oksaa tuoretta rosmariinia
Valmistusohje:
Sulata voi padassa. Lisää joukkoon kuoritut ja hienonnetut sipulit. Anna sipuleiden kuullottua pehmeiksi ja läpikuultaviksi. Lisää joukkoon possunsuikaleet ja ruskista ne. Ripottele vehnäjauhot suikaleiden ja sipuleiden sekaan koko ajan sekoittaen. Lisää pataan vettä sen verran, että seos peittyy. Mausta kastikepohja suolalla, mustapippurilla, soijakastikkeella ja Colman’s-sinappijauheella. Anna padan porista liedellä miedolla lämmöllä noin tunnin ajan. Viimeistele kastike kuohukermalla ja anna sen kiehahtaa. Koristele possupata granaattiomenan siemenillä sekä tuoreilla rosmariinin oksilla. Voit tarjoilla padan esimerkiksi keitettyjen perunoiden, perunamuusin tai vaikkapa näyttävien hasselbackan tapaan valmistettujen perunoiden kera.
***
Lukija-arvonta:
Mikä sinappinen jouluherkku on sinun suosikkisi? Jätä vastauksesi postauksen kommentteihin ja olet mukana jouluisen herkkukorin arvonnassa (arvo 20 €)! Osallistumisaikaa on 26.11.2018 saakka.
Arvonnan sääntöihin voit tutustua tarkemmin täällä.
Onnea arvontaan!
***
Kaupallinen yhteistyö: Colman’s
Joulusinappi maustettuna Madeiralla , konjakilla yms ❤️
Joulupäivän aamuun kuuluu kinkkuleivät: saaristolaisleipää, joulukinkkua ja päälle sinappia. Tää on jotain mitä oikein odottaa joululta. Muutama leipä, muki teetä, hyvä kirja, rauhalinen aamu, se on parasta joulussa.
Kyllä se ihan joulukinkku runsaalla sinapilla on 🙂
Keitettyjä perunoita sekä valkokastiketta vielä rinnalle ja avot!
Sinappia ja joulukinkkua. Hirveästi kun sinappia ei tuu fanitettua minkään ruuan kaa mutta kinkun kaa passaa hyvin.
En keksi muuta kuin hernekeiton sinapilla 😀 Ei vaan ole kovin jouluinen ruoka. Mutta joulukinkku ja sinappi menettelee myös 🙂
Minun jouherkku on itse tehdyt karjalanpiirakat, jonka päälle kunnon siivu kinkkua ja itse tehtyä vahvaa ja makeaa sinappia.
Sinappikastike lohelle 🙂
Kinkku isäni tekemän supervahvan sinapin kera. Tämä on perinne!
Joulukinkku itse tehdyllä sinapilla 😛
Sinappikastike graavilohelle
Kinkku ja sinappia sen päällä! Sinappisilakat tulevat heti kakkosena.
Perinteiset jouluaattoillan sinappileivät! Ihana herkkupala. 🙂
Kinkkuleivät itsetehdyllä Colmansin sinapilla. Juuri eilen juttelimme pojan kanssa mitä ilman joulu ei ole joulu, ja top-listalle nousvat kinkkuleivät sinapilla ja sienisalaatti.
Kyllähän se kinkku on sinapin kanssa jouluna ihan ykkönen! 🙂
Luumuinen sinappi itse tehdyn pähkinämurekkeen kanssa :)!
Tumma limppu, kinkku ja Aurajuustosinappi!
Mä oon maustanut broileria sinapilla, ei kovin jouluista, enkä muista milloin tuon perinteen edes aloitin. Colman’s-sinappijauho on ihan parasta 🙂 Mukana.
Joulukinkku sinappihunnulla, nam!
Sinappi sopii niin kanaan kuin possuunkin 🙂
Limppuleivät jossa päällä iso pala kinkkua ja sinappia!
Itsetehty konjakkisinappi joulukinkun kanssa on ihan parasta!
Tekis mieli sanoa vain kinkku sinapilla, sitä kun saa niin harvoin! Myös sinappinen pastasalaatti maistuu.
Joulukinkku tietenkin 🙂
Jouluinen possupata kuulostaa hyvältä. Sinappinen jouluherkkuni on kinkku 🙂
Jouluherkku on toki kinkku ja sinappisilakat!
Itse tehty sinappi must joulupöydässä enpä ole aiemmin keksinytkään että itse sinappijauheella maustaisi kastikkeen , jotenkin valmista sinappia vain käyttänyt
Joulukinkku sinapin kera!
Joululimppu kinkun ja sinapin kanssa.
Joulukinkku sinapilla on hyvää
Jostain syystä mun kommentti ei ole julkaisussa, joten kokeilen uudestaan:
Joulukinkku sinapilla on suosikkini.
tietysti ihan kinkun kanssa must… mielellään makea vahva itsetehty sinappi, sinappi sopii myös kalojen kanssa yllättävänkin hyvin ja salaatinkastikkeisiin… mun vaari voitelei ruisleivän siivun usein sinapilla ja siihen sitten lihasiivu päälle… ja jos harrastaisin joulumakkaroita, niin varmasti niidenkin kanssa