Klassiset suklaaneliöt maistuvat myös vinkeän mokkapalakääretortun muodossa.
Herkullisessa täytteessä maistuu kerma, suklaa sekä raikas rahka.

Mokkapalakääretorttu

Tarvitset:
75 g voita
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria

Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 dl maitorahkaa
2 rkl sokeria
100 g tummaa suklaata

Kuorrute:
35 g voita
2 rkl vahvaa kahvia
2 dl tomusokeria
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

Koristeluun:
1 tl nonparelleja

Valmistusohje:
Aloita kääretortun tekeminen pohjalevyn valmistuksella. Sulata voi kattilassa ja jätä se jäähtymään toviksi. Vaahdota kananmunat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot seokseen siivilän läpi varovasti käännellen. Kaada joukkoon myös jäähtynyt voi ja sekoita taikinamassa kertaalleen. Kumoa taikina tasaiseksi suoakulmion malliseksi levyksi leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille. Paista kääretortun pohjaa 225 asteisen uunin keskitasolla noin 8-10 minuutin ajan. Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi ja anna pohjan jäähtyä.

Valmista täyte vaahdottamalla kerma paksuksi vaahdoksi. Lisää joukkoon maitorahka, sokeri ja sulatettu, hieman jäähtynyt suklaasula. Sekoita täyte tasaiseksi massaksi ja lusikoi se kääretorttupohjan päälle. Rullaa torttu napakaksi kääröksi leivinpaperia apuna käyttäen. Anna mokkapalakääretortun tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

Valmista kuorrute sulattamalla voi, ja sekoittamalla se kahvin, tomusokerin ja kaakaojauheen kanssa tasaiseksi massaksi. Lusikoi ja levitä kuorrute mokkapalakääretortun päälle. Koristele torttu esimerkiksi nonparellein. Anna kuorrutteen asettua tovin ennen tarjoilua.