Pitkään haudutettavat simppelit padat ovat syksyn ja talvikauden suosikkiruokaa. Mehevä possupata hautuu uunissa helposti suuremmallekin porukalle. 


Possupata uunissa (6:lle)

Tarvitset:
700 g porsaan ulkofilettä
4 rkl voita
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
4 porkkanaa
1 pienehkö lanttu
1 palsternakka
pala juuriselleriä
lihalientä
sormisuolaa
1/2 tl kokonaisia mustapippureita
4 laakerinlehteä

Valmistusohje:
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Poista possusta kalvot sekä mahdollinen ylimääräinen rasva. Kuutioi liha reilun kokoisiksi paloiksi. Ruskista palat nopeasti voissa kuumalla pannulla muutamassa erässä. Kippaa possut suurehkoon valurautapataan. Kuori sipulit ja kuutioi ne. Pilko myös porkkanat, kuorittu lanttu ja palsternakka sekä juuriselleri ja kippaa myös ne pataan lihan jatkoksi. Sekoita liha ja juurekset padassa. Kaada pataan lihalientä sen verran, että juurekset ja lihat juuri ja juuri peittyvät. Mausta pata ripauksella sprmisuolaa, kokonaisilla mustapippureilla sekä laakerinlehdillä. Kypsennä possupataa kannella peitettynä uunin alatasolla noin kahden tunnin ajan. Ennen tarjoilua tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.