Kaupallinen yhteistyö: Taste of Helsinki

Kävin viime viikolla illallisella  Chapterissa, joka sijaitsee Senaatintorilla Tuomiokirkkoa vastapäätä. Fine dining -ravintola avasi ovensa viime vuoden puolella, ja se on niittänyt mainetta siitä saakka. Konseptin takana ovat Juho ja Romany Ekegren, joiden ensimmäinen ravintola tämä hienous on.  Chapter tarjoilee menullaan skandinaavista lähiruokaa sesonkeja mukaillen. Se pyrkii minimaaliseen hävikkiin sekä hiilijalanjälkeen – raaka-aineista käytetään aina kaikki mahdollinen.  Ravintolan yhteydessä on suuri ja viihtyisä coctail-baari, jonne voi pistäytyä rennosti lasilliselle jos toiselle.

Illallisseuralaiseksi sain ihanan Hannan Soppa -blogista tutun Hannan, jonka kanssa herkuttelimme kuuden ruokalajin illallisen. Arki-iltana ravintolassa oli tilaa mukavasti, mutta pöytävaraus kannattaa aina tehdä.  Saapuessani paikalle leukani loksahti auki. En muista käyneeni Suomessa monessakaan näin tyylikkäässä ja elegantissa ravintolassa. Ravintolan sisustus ja ilmapiiri on huikea, hienostunut, mutta samalla rento ja kotoisa. Ravintolan annoksia ja palvelua voisi kuvailla samoilla termeillä.

Chapter ihastuttaa tyylikkäällä, mutta rennolla otteellaan.

Ravintolassa on tarjolla kolme erilaista menupakettia, joiden hinta lähtee 49 eurosta ylöspäin. Meillä oli Hannan kanssa edessämme kuuden ruokalajin kattaus, jonka aloitti talon juureen leivottu leipä voin kera. Idyllisiin omistajan perintökuppeihin kaadettiin mielettömän hyvää mesiangervolla maustettua vihreää teetä. Keittiön tervehdyksenä eteemme kiikutettiin hapanjuuritempuroituja karhunlaukanvarsia kermaviilin ja karhunlaukkaöljyn kera. Mitä herkkua – olisin voinut napsia rapeita varsia useammankin annoksen!

Juomapuolella minut vakuutti cocktail, jossa maistui raikas limetti ja minttu.

Alkuruoassa maistui selleri ja kirpakka omena fermentoidun sellerimehun ja sellerilehden kera.
Annoksen viimeisteli oman kaupunkipuutarhan sekä metsän vihreät.

Toinen alkuruoka huumasi minut tuoksullaan ennen kuin tarjoilija ehti laskea annosta eteeni. Mehukkaan mallasleivän päältä löytyi purjoa monessa muodossa: hapatettuna, haudutettuna, pikkelöitynä sekä hienona pölynä. Annosta kirvoittivat puolukat, joiden kanssa minulle kävi köpelösti. Onnistuin tirskauttamaan haarukallani puolukat koko pöydän yli lattialle saakka. Ihana ja symppis tarjoilijamme Mikael totesi suoritukseni olleen varsin vakuuttava samalla kun hän lähti keittiöön hakemaan rättiä…  Mainittakoon vielä, että annoksen huumaavan tuoksun takana oli paahdettu raastettu hasselpähkinä ja makumaailman kruunasi savuinen majoneesi. Todella yllätyksellinen ja yksi illan parhaista annoksista.

Seuraavaksi vuorossa oli tartar, jonka liha oli osittain kypsennetty. Tartarin kaveriksi lautaselta löytyi pikkelöityjä sinapinsiemeniä, palsternakkapyrettä sekä karamellisoitua, savustetulla härän rasvalla maustettua palsternakkakastiketta. Kastike oli jumalaisinta kastiketta, mitä olen koskaan suuhuni lusikoinut! Annoksen viimeisteli palsternakkakeksi karhunlaukan kukkien ja ketunleipien kera.

Pääruoaksi nautimme pari vuorokautta kypsennettyä porsaanpotkaa kaalin sekä mustaherkukkageelin kera. Lisukkeena toimi emmerpuuro, joka oli maustettu ruskistetulla voilla. Hannalla nousi lähes kyynel silmäkulmaan puuroa maistettuaan – niin herkullista se oli!

Jälkkäriksi meille tarjoiltiin raparperikompotin kera sitruunapiirakkaa, jossa maistui vinkeä tilli. Kokonaisuutta täydensi pihlajanlehtijäätelö. Ihanan raikas paletti toimi ruokaisan pääruoan jälkeen.

 Hanna tilasi vielä kahvit, ja päätimme ihanan illallisen laventelitoffeella, tyrnimarmeladilla sekä amaretolla täytetyllä maitosuklaalla. Voi jestas, Chapter, minkä teit – en voi kuin suositella ravintolaa lämpimästi! Mietin jo kuumeisesti millä verukkeella pääsen sinne uudelleen syömään. Voinko jo nyt varata pöydän syksyllä juhlittavalle vuosipäivälle?! 

TASTE OF HELSINKI & INSTAGRAM-ARVONTA:

Jos haluat päästä maistelemaan Chapterin annoksia Taste of Helsinkiin, niin kannattaa osallistua arvontaan Instagramissa. Näppää Instagram-tilini @tiskivuorenemanta auki. Arvon kahden hengen pääsyliput Taste of Helsinki -festareille, jotka järjestetään ensi viikolla 14.-17.6.2018 Töölönlahden puistossa.

Onnea arvontaan ja nähdään pian kesän herkullisimmilla festareilla!

Chapterin Taste of Helsinki 2018 -annokset
Selleriä & seljankukkaa (v) 5€
Puikula perunaa, naudan sydäntä & keltuaista 6€
Pihlajan lehtiä & raparperia 6€
Turskaa & vihreitä 10€

***

Muiden ravintoloiden festariannokset voit kurkata edellisestä postauksestani.

***

Taste of Helsinki
14.-17.6.2018
Töölönlahden puisto

Ota Taste of Helsinki seurantaan myös Instagramissa:
@tasteofhelsinki
#tasteofhelsinki

Osta liput tapahtumaan etukäteen täältä.

Kaupallinen yhteistyö: Taste of Helsinki