Kaupallinen yhteistyö: Taste of Helsinki

Taste of Helsinki 2018 on pian täällä! Goumetfestarit pidetään tänä vuonna 14.-17.6. Töölönlahden puistossa. Toimin tänäkin vuonna tapahtuman ambassadorina, ja pääsin maistelemaan tapahtuman annoksia hieman ennakoon. Mikä unelmapesti! Kiersimme porukalla iltapäivän aikana Nollassa, Chapterissa, Winossa sekä Fabrikissa. Ilokseni kaikki ravintolat olivat minulle uusia, paitsi Wino, jossa illastin ystäväporukalla jo alkuvuodesta.

Taste of Helsinki järkätään tänä vuonna jo seitsemättä kertaa, ja tällä kertaa tapahtuman sijantina on ihastuttava Töölönlahden puisto. Mukana on yhteensä yhdeksän huippuravintolaa, joista yksi, Esperanto saapuu festareille Tukholmasta saakka. Maisteltavia annoksia tapahtumassa on 36 kappaletta, eli urakkaa piisaa.

Samppanjahommeleista vastaa Laurent-Perrier, ja viinipuolen hoitaa Tampereen viinitukku, Vindirekt, Amka sekä Arvid Nordqvist. Oluita ja siidereitä edustaa Sinebrychoff. Solera tuo tapahtumaan kaksi erillistä baarikonseptia: cocktailtehtaan sekä olohuoneen, jossa voi nauttia skotlantilaisia viskejä. Juomapuoli on tosin sanoen varsin hyvässä terässä.

Alla kuitenkin jo pientä esimakua tulevien festareiden muutamista annoksista. Mielettömän herkullisia, mielenkiintoisia ja yllättäviäkin annoksia, jotka kannattaa kaikki maistaa läpi. Ravintolakierroksella ihastuin erityisesti Kruunuhaassa sijaitsevaan ravintola Nollaan, joka on miljööltään upea – siinä on jotain hieman epäsuomalaista, ja hetken aikaa kuvittelin olevani jossain päin Keski-Eurooppaa herkuttelemassa. Kaiken kukkuraksi Nolla on ns. ”zero waste” eli hävikkivapaa ravintola, joka uudistaa ravintola-alaa omalla toiminnallaan. Raaka-aineet tilataan suoraan tuottajilta ilman muovipakkauksia ja kaikki jäte pyritään minimoimaan takahuoneen kompostissa. Kierrätysajatus näkyy myös ravintolan sisustuksessa tyylikkäissä yksityiskohdissa. Nollan annoksista maistelimme tajuttoman hyvää rapeaa sienivohvelia sekä jätskiä ankanrasvacrumblella puolukkagraniten kera. Tätä kyseistä jälkkäriä ei Taste of Helsingin listalta löydy, mutta sienivohvelia sen sijaan pääsee tapahtumassa maistelemaan. Ja ehdottomasti kannattaakin, se oli yksi ravintolakierroksen suosikkiannoksistani!

Chapterissa söimme selleriä ja seljankukkaa sekä turskaa vihreiden komponenttien kera. Visuaalisesti ja makumaailmaltaan erityisen kauniita annoksia, joihin kannattaa paneutua. Olen menossa ravintolaan uudelleen illalliselle ensi viikolla, ja joten esittelen blogissa pian lisää makupaloja heidän keittiöstään!

 Illan aikana tarjotuista annoksista kaikki olivat erinomaisia, mutta voiton vei täpärästi Tehtaankadun Fabrikin tarjoilema arancini, eli tryffelillä maustettu fritattu riisipallo, joita olisin voinut syödä yhdeltä istumalta useamman. Sydämessäni on selkeästi heikko kohta näille palleroille, sillä muistelen edelleen lämmöllä ravintola Tocan vuoden 2016 Taste of Helsingin arancinia, joita söin päivittäin. Nähtäväksi jää mikä on festareiden tämän vuoden hittiannos!


Nollan rapea sienivohveli, Mouhijärven tryffelijuustoa ja sipulirelissiä


Chapterin selleriä & seljankukkaa


Sekä samaisen ravintolan nimikkoannos: turskaa & vihreitä 

Ravintola Fabrikin italialainen tryffelillä maustettu risottopallo


Winon tartar, hollandaisemajoneesia ja rapeaa porkkanaa


Taste of Helsinki 2018 – ravintolat & annokset, olkaa hyvä:

Chapter
Selleriä & seljankukkaa (v) 5€
Puikula perunaa, naudan sydäntä & keltuaista 6€
Pihlajan lehtiä & raparperia 6€
Turskaa & vihreitä 10€

Esperanto (Tukholma)
Purjo/ hapankerma/ piparjuuri (v) 5€
Sinisimpukka/ musta valkosipuli/ peruna 6€
Kanannahka/ pohjolan viismauste/ hunaja 6€
Kananpojan muna/ hiillostettu hollandaise/ tattari/ bbq lehdet (v) 11€

Fabrik
Perinteinen ranskalainen paté, pikkeleitä ja hapanjuurileipää 6€
Italialainen tryffelillä maustettu risotto pallo (v) 5€
Tuulihattu ’Profiterole’ vadelmilla ja kookoksella 6€
Anjou kyyhkyä kesän vihreillä herneillä 13€

Garden by Olo
Yuzumarinoitua siikaa, piparjuurta ja rapeaa riisiä 6€
Härkätatakia, seesamia ja savustettua majoneesia 6€
Ryppylimettiä ja kuusta 5€
Friteerattua kukkakaalia, pikkelöityä merilevää ja misolla maustettua voi-valkoviinikastiketta (v) 8€

Latva
Peruna-merilevävaahtoa, grillattua purjoa, karhunlaukkaa, kermaviiliä ja rapeaa viljaa (v) 5€
Bosgårdin kartanon luomu Charolais-härkää, savustettua munavoita ja Ahlbergin tilan sinapinvihreitä 6€
Hiillostettu tuohi-kerma-parfait, spelttiä, raparperia ja hunajaa 6€
Benella-siikaceviche, bataattia, basilikaa, aji amarillo chili ja samettikukka ”leche de tigre” 9€

Nolla
RAPEA SIENIVOHVELI
Mouhijärven tryffelijuustoa ja sipulirelissiä 6€
SIIKACARPACCIO
Vihreää romesco-kastiketta ja suolaheinävinegretteä 6€
RAPARPERIJÄÄTELÖ
Mansikkamarenkia, olutmäskiä ja karamellia 5€
PARSAA JA SAMPEA
Paahdetut uudet perunat ja mesiangervokastike 10€

Ragu:
MAA-ARTISOKKA 6€
Paahdettua maa-artisokkaa, vihreää omenaa, savustettua kirjolohenmätiä & hapanjuurivohveli
KARITSA 6€
Makkara Meri-Lapin luomukaritsasta, tomaattifregolaa, varhaiskaalia & Averna-sinappia
METSÄMANSIKKA 5€
Metsämansikkajäätelöä, mallasgranolaa, suolakaramellia & suolaheinää
VIIRIÄINEN 8€
Paahdettuja viiriäisenkoipia, rapeaa polentaa, pikkelöityä raparperia & rakuuna-aiolia

Sky
Kaskinaurista Sodankylästä, kuusenkerkkä”pestoa” ja sieniä (v) 6€
Miedosti kypsennettyä rautua, kuningasrapua ja koivua 6€
Suklaata, herkkutatti-kinuskia ja puolukkaa Napapiiriltä 5€
Sallan villiä poroa, mäntyistä punajuurilientä, ruskeavoi-puikulamysliä ja selleriä 8€

Wino
Tartar, hollandaisemajoneesia ja rapeaa porkkanaa 6€
Punakampela rillette, näkkileipää ja pikkelöityä kurkkua 5€
Raparperia ja suklaata 6€
Kauden kasviksia, savustettua perunaa ja lipstikka beurre blanc (v) 8€

***

Taste of Helsinki
14.-17.6.2018
Töölönlahden puisto

Ota Taste of Helsinki seurantaan myös Instagramissa:
@tasteofhelsinki
#tasteofhelsinki

Osta liput tapahtumaan etukäteen täältä.

Kaupallinen yhteistyö: Taste of Helsinki