Kaupallinen yhteistyö: Taste of Helsinki

 
Nyt se on täällä! Rynnistin eilen gourmet-festari Taste of Helsingin avajaisiin välittömästi illalliskattauksen alkaessa. Tänä vuonna tapahtuma sijaitsee Töölönlahden puistossa, kivenheiton päässä viime vuoden sijainnista. Porteilla parveili jo viideltä runsaasti hyväntuulisia herkuttelijoita. Sää oli mitä mainioin, aurinko paistoi kauniisti hennon pilviverhon takaa – täydellistä!

Uusi sijainti on todella kätevä, ja festareille kävelee muutamassa minuutissa Rautatientorilta. Uudistuksista puheen ollen mainittakoon, että nuo viime vuosilta tutut polettimarkat ovat historiaa, tänä vuonna rahaa ladataan elektroniselle maksukortille, jota vain vilautetaan kassoilla suorituksen maksamiseksi. Tämä oli mukava uudistus, sillä hieman pidemmätkin jonot ravintolateltoissa taittuivat supernopeasti.  Tänä vuonna alue osoittautui muutoinkin varsin toimivaksi. Alue saattaa olla edellisvuotta napakampi, mutta istumapaikkoja on runsain mitoin, ja sieltä löytyy myös ihastuttava piknik-alue. Voisin melkein jopa sanoa, että tänä vuonna kokonaisuus on käytännöllisempi kuin ennen.

Pääsin testaamaan jo useampaa annosta, ja loppuja maistelen viikonlopun aikana. Tänä vuonna en edes yritä asettaa annoksia paremmuusjärjestykseen, sillä se on lähes mahdoton tehtävä. Suosittelen kuitenkin lämpimästi esimerkiksi Ragun pehmeäksi paahdettuja viiriäisenkoipia polennalla ja raparperilla. Fabrikin fritattu riisipallo on niin herkullinen, että niitä kannattaa heti tilata pari kappaletta – muutoin voi tulla paha mieli. Garden by Olon ryppylimetti-kuusieskimo on puolestaan niin kaunis, ettei sitä meinaa edes raaskia syödä. Viinipuolella valikoimaa on paljon, mutta mikään ei starttaa Taste of Helsinkiä kuten lasillinen Laurent-Perrierin samppanjaa.

***

Aurinkoista viikonloppua, festareilla nähdään!

Ravintoloiden annokset voit kurkata edellisestä postauksestani.

***

Taste of Helsinki
14.-17.6.2018
Töölönlahden puisto

la 16.6. lounas klo 11.00-15.00
la 16.6. illallinen klo 17.00-22.30
su 17.6. lounas 12:00-17:00

Ota Taste of Helsinki seurantaan myös Instagramissa:
@tasteofhelsinki
#tasteofhelsinki

Osta liput tapahtumaan paikan päältä tai etukäteen täältä.

Kaupallinen yhteistyö: Taste of Helsinki