Kaupallinen yhteistyö: Abba

Testasimme ystäviemme kanssa tulevaan vappupäivään soveltuvaa konseptia nimeltä  Abba Sillikset. Sillikset voivat olla mitä tahansa etkojen, jatkojen tai vaikkapa Sillis-illanistujaisten väliltä. Järjestin omat Sillikset dagenefter-henkisen rennon brunssin muodossa, johon kuului ennen kaikkea hyvää seuraa, ihania drinkkejä sekä herkullisia sillejä. Kokoonnuimme kotonamme, sillä olemme vihdoin saaneet keittiöremontin sekä ruokailutilan sisustuksen valmiiksi! Kerroinko jo, että kolmemetrinen ruokapöytämme piti hilata ikkunasta sisälle nosturin avulla, sillä pöytälevy oli liian suuri kääntymään rappukäytävässä. Olen varsin iloinen, että pöytä sopi tilaan kuin nakutettu, sillä sen palauttaminen olisi tullut turhan kalliiksi. Nyt jos koska sopi herkutella pöydän ääressä!
 

Valmistelimme Sillisten tarjoilut rennosti yhdessä ystävieni kanssa. Sillis-brunssin pääroolissa olivat luonnollisesti herkulliset sillit, ja niiden lisäksi kokosimme tarjolle pientä teemaan sopivaa naposteltavaa. Rakastan sillejä, ja perheessämme ne ovat kuuluneet juhlapöytään aina – niin jouluna kuin juhannuksena. Tällä kertaa testiin pääsi Abban Ginsilli, Silliherkku Rapumarinoitu Silli sekä Inkivääri-Limesilli. Tuunasin Ginsilliä ohuilla sipulirenkailla sekä kokonaisilla rosepippureilla. Inkivääri-Limesilli sai lisäpotkua tuoreesta puristetusta limemehusta. Silliherkkku Rapumarinoitu silli aateloitiin simppelisti tillillä.

Sillien kaverina nautimme perunoiden lisäksi makeaa saaristolaisleipää, rapeita ruislastuja, viinirypäleitä, juustoja, oliiveja sekä suolakurkkuviipaleita. Ihanan nopea ja helppo kattaus – etenkin jos edellispäivän juhlinta on käynyt voimille. Skoolasimme brunssin alkaneeksi mimosa-drinkeillä. Sillisten viralliset gin & tonicit maustettiin kirpakalla verigreipillä, mausteisella kaardemummalla sekä kokonaisilla rosepippureilla. Drinkkien reseptit löydät alta. Ja postaus sisältää myös kivan  Abba Sillis -arvonnan, jonka tarkemmat ohjeet löydät postauksen loppupuolelta!

***
Menu Sillis:

Abba Ginsilli
Abba Silliherkku Rapumarinoitu Silli
Abba Inkivääri-Limesilli
keitetyt perunat tillillä
saaristolaisleipää
ruislastuja
voita
juustoja
viinirypäleitä
oliiveja
suolakurkkuja
***


***
Mimosa  (4:lle)

Tarvitset:
4 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
4 dl kuohuviiniä

 
Valmistusohje:
Laita appelsiinimehu ja kuohuviini jäähtymään ajoissa.
Kaada kuohuviini laseihin ja viimeistele juomat tuorepuristetulla appelsiinimehulla. Tarjoile mimosat heti.

***
Gin & tonic (4:lle)

Tarvitset:
4 kourallista jäitä
16 cl giniä
48 cl tonic-vettä
8 kokonaista kaardemummaa
1/2 tl kokonaisia rosepippureita
1/2 verigreippi

Valmistusohje:
Kumoa jäät laseihin. Kaada pohjalle gini ja jatka drinkkejä tonic-vedellä.
Mausta drinkit avatuilla kaardemumman kodilla, rosepippurilla sekä  kuorituilla verigreippilohkoilla.

***


Arvonta:

Mitkä ovat sinun parhaat vinkit onnistuneille Silliksille? Jätä idea, vinkki tai resepti postauksen kommenttiboksiin, niin olet mukana arvonnassa. Palkintona on hauska Abba Sillikset -tuotekassi sekä 20 € lahjakortti K-kauppaan. Tuotekassi pitää sisällään mm. teemaan sopivia servettejä, kertakäyttölautasia, puuhaarukoita sekä skumppalaseja. Näistä aineksista saa loihdittua kavereiden kesken rennon hauskat Abba Sillikset vaikkapa piknikin muodossa! Arvonnan tarkemmat säännöt voit lukea täältä. Osallistumisaikaa on tiistaihin 1.5.2018 saakka. Voittajaan ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.
Onnea arvontaan!

 
Kaupallinen yhteistyö: Abba