Sain alkusyksystä kutsun Ravintola Wanhaan Myllyyn samppanjaillalliselle. Samppanja on sellainen taikasana, joka toimii kohdallani aina. Wanha Mylly sijaitsee Herttoniemen Kartanon pehtorin tuvassa, joka on rakennettu jo 1700-luvulla. En ollut aikaisemmin kuullut ravintolasta, vaikka se on toiminut ravintolana jo yli neljäkymmentä vuotta!


Skoolasimme illallisen alkaneeksi Palmer & Co Rosé Réserve samppanjalla. Ihastuttava kuiva herkku! Paahteisessa vivahteessa maistuu aavistus vadelmaa sitruksien ja yrttien kera.

 
Kipaisimme tutustumassa porukalla myös varsinaiseen Herttoniemen kartanoon, joka on auki yleisölle sunnuntaisin toukokuusta syyskuuhun. Alunperin kaakelitehtaaksi suunniteltu päärakennus on upea historiallinen kaunotar puutarhoineen kaikkineen. Idyllinen miljöö on tuttu useammastakin vanhasta kotimaisesta elokuvasta. Kartanomuseossa on nähtävillä myös runsaasti kaunista talonpoikais- ja säätyläisesineistöä.

 
Sympaattinen ravintola pitää sisällään reilu 70 paikkaisen pehtorin tuvan, jossa on pari kammaria, pieni sali ja kabinetti.
Kesällä vehreään puistoravintolaan mahtuu jopa 150 henkeä. 


 
Alkupalaksi nautimme reilun annoksen hirvicarpacciota. Mielettömän pehmeää ja niin hyvää!

 

 
Pääruoaksi herkuttelimme herkullisella rapeaksi paistetulla siialla, perunoilla sekä kantarellikastikkeella. Annoksen kruunasi fritattu lehtikaali.

 
Kaikki illan aikana maistelemamme samppanjat olivat täydellisiä, mutta suosikikseni nousi kuitenkin Palmer & Co Blanc de Blancs -samppanja – elegantti ja hienostunut valinta juuri esimerkiksi kalan kanssa nautittavaksi.

 
Jälkiruoka – Pehtoorin tyrnivanukasta ja marinoituja lakkoja. Ihanan täyteläinen, mutta yllättävän raikas päätös täyden kympin illalliselle.En voi kuin ihmetellä, miten olen voinut missata moisen ravintolahelmen Itä-Helsingin tarjonnasta. Upeita, yksinkertaisia, klassisia runsaita annoksia aivan upeassa ympäristössä. Rakkaus ja kunnioitus hyviin ja lähellä tuotettuihin raaka-aineisiin näkyy menussa ja toteutuksissa kautta linjan. Annokset ovat hienostuneita, mutta ruokaa on varmasti riittämiin isommankin nälän yllättäessä. Ravintolan konsepti toimii hienosti ja suuntaan heidän ovelleen varmasti pian uudelleen. Lämmin suositus tälle ravintolalöydölle!


 
Illallisen tarjosi Ravintola Wanha Mylly

Linnanrakentajantie 12, Herttoniemi
00810 Helsinki