Tämä ihanan herkun alkuperäinen resepti on peräisin ystäväni Hannan Kasvis Ruokakirjasta, jota hehkutin taannoin. Mustapapubrowniesit ovat syntisen meheviä, mutta astetta terveellisempiä leivonnaisia. Muokkasin reseptiä sen mukaan, mitä kuivakaapistamme löytyi. Hannan versio on vegaaninen ja gluteeniton, mutta tämä alla oleva versiokin on erinomainen! 

Mustapapubrowniet (12 palaa)

Tarvitset:
2 kypsää banaania
2 dl kypsiä mustapapuja
1  dl tummaa kaakaojauhetta
1 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl kookosöljyä
1,5 rkl vahvaa kahvia
2 tl hunajaa
1 rkl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
kourallinen saksanpähkinöitä
10 kuivattua aprikoosia

Kuorrute:
100g  tuorejuustoa
50g tummaa suklaata sulatettuna
3 rkl hunajaa

Koristeluun:
saksanpähkinöitä
ruusunterälehtiä

Valmistusohje:
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Mittaa kaikki ainekset saksanpähkinöitä ja aprikooseja lukuun ottamatta kulhoon. Aja taikinamassa tasaiseksi joko tehosekoittimessa tai sauvasekoitinta apuna käyttäen. Sekoita joukkoon kuutioidut aprikoosit sekä rouhitut pähkinät. Kaada taikina leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan. Paista pohjaa 30-35 minuutin ajan. Anna browniespohjan jäähtyä kunnolla. Valmista kuorrute sekoittamalla ainekset keskenään, ja levitä se brownieiden päälle. Leikkaa 12 palaan ja tarjoile.

Saat reseptistä gluteenittoman vaihtamalla vehnäjauhot kaurajauhoihin. Vegaanisessa versiossa korvaa hunaja vaahterasiirapilla ja käytä kuorrutteessa vegaanista tuorejuustoa sekä suklaata.