Huh, vihdoinkin järkyttävä jetlag on selätetty! Reissasimme syyslomaviikon aikana muun muassa Los Angelesissa, San Franciscossa, San Diegossa sekä Las Vegasissa. Lentomailien lisäksi auton mittariin taisi kertyä kilometrejä reilusti toista tuhatta. Olimme reissussa yhdeksän hengen köörillä. Suhteellisen tiukan aikataulun sekä suuren matkaseurueen vuoksi emme varanneet matkan ravintoloita etukäteen, vaan söimme rennosti milloin missäkin.
 

Las Vegasissa kävimme kuitenkin testaamassa Gordon Ramsayn burgerit herran nimikkoravintolassa Planet Hollywood -hotellissa.
200-paikkainen ravintola sijaitsee keskustan sykkeessä Stripin varrella.


Saavuimme paikalle pahimpaan ruuhka-aikaan eli kahdeksan maissa illalla – ja ravintolaan oli reilusti yli kymmenen metrin jono. Jono näytti kuitenkin liikuvan rivakasti, joten asetuimme mukisematta sen jatkoksi. Ystävällinen henkilökunta sai fiksattua suurelle seurueellemme pöydän reilussa vartissa.

 
Tarjoilijamme oli amerikkalaiseen tyyliin super ystävällinen ja kärsivällinen. Kärsivällisyys tuli kyseeseen siinä kohtaa kun seurueen neljä lasta tilasivat klassiset Backyard Burgerit, joka pitivät sisällään juustoa, lehtisalaattia, tomaattia, suolakurkkua sekä sipulia. Tai siis olisi pitänyt sisällään, ellei kukin lapsista olisi halunnut tilauksensa ilman sitä ja tätä ja tota… ”Suolakurkkua mä en ainakaan syö!” ”Joo, täti, tilaa mulle sit ilman sipulia…!” ”Eiku mä voin sit syödä sun tomaatit!” ”Mä haluun kyl pihvin sit ihan kypsänä!”

 
Tilausrumban jälkeen odottelimme burgereita ja ranskiksia noin puolisen tuntia. Annokset tulivat pöytään mukavasti yhtä aikaa, ja ilokseni voin todeta, että jokaisen hampurilaisen kypsyys oli tarkalleen sitä mitä tilatessa oltiin toivottu. Kaikkea medium miinuksesta täysin kypsään versioon. Hamppaiden sämpylät olivat herkullisen pehmeitä ja sopivan ”höttöisiä”.


Ranskalaiset olivat aivan hillittömän kokoiset – yhdestä törpöstä söi helposti kaksi henkeä. Tavallisten ranujen lisäksi listalta löytyi bataattiranskikset sekä tryffelillä ja parmesaanilla maustetut potut. Ranskikset olivat mehukkaita ja perunaviipaleet suuria, mutta minun makuuni asteen liian lötköjä. Törpön kyljessä tarjottiin kahta erilaista soossia, jotka toimivat oikein mukavasti.

 
Tilasin itselleni Hells’ Kitchen Burgerin, jotka kätki sisuksiinsa muun muassa asadero-juustoa, paahdettua jalopenoa, avokadoa, paahdettua tomaattia sekä jalopeno-aiolia. Erittäin hyvä valinta pienen tulisen poltteen ystävälle.  Korkealaatuiset pihvit paistetaan tietenkin avotulella.  Kokonaisuudessaan menun hampparivalikoima on varsin kattava. Sieltä löytyy niin kanaburgeria kuin vegaanistakin portobello-hampparia. Jälkkärilistalta löytyy amerikkalaisen teeman mukaisesti erilaisia pirtelöitä.

 
Kokemus oli kaiken kaikkiaan hyvä, ja hinta-laatusuhde oli kohdillaan. Keskimäärin hampparit, ranskikset ja limppari/olut kustansi henkeä kohden suunnilleen 45 dollaria tipin kera. Miinusta ravintola saa hälyisestä ilmapiiristä. Tarjoilijat keräsivät lautaset hieman turhan rivakasti pois alta syötyämme. Toisaalta ymmärtäähän sen, sikäli kun ravintolan ulkopuolella on jatkuvasti  yli kymmenen metrin jono. Kaiken kaikkiaan hyvät hampurilaiset. Plussaa rennosta ja mutkattomasta konseptista, joka on myös erittäin lapsiystävällinen. Niin, ja skidit antoivat hamppareille yksimielisesti arvosanan 5/5 – vaikka tavallinen ketsuppi puuttuikin pöydästä.


Gordon Ramsay Burger

3667 S Las Vegas Blvd
Las Vegas, NV 89109
USA