Hankin kesän alussa mökin kasvimaalle kolme pikkuruista kurpitsan taimea. Enpä tiennyt mitä odottaa – nimittäin jättisatoa. Valtava määrä suuria, kauniita keltaisia ja vihreitä kesäkurpitsoja odottaa lautaselle pääsyä. Viikonloppuna ajattelin pikkelöidä osan pitkulaisista herkuista, mutta ensimmäiset kaunottaret päätyivät ihanan rosoisen galeten sisään kolmen eri juuston kera.


Kesäkurpitsagalette

Tarvitset:
100g luomuvoita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
0,5 dl smetanaa
2 tl sitruunamehua
0,5 dl kylmää vettä

Täyte:
1 dl ricottajuustoa
1 dl emmental-juustoraastetta
1 dl  mozzarella-juustoraastetta
puolikkaan sitruunan mehu
1 kesäkurpitsa
loraus hyvälaatuista oliiviöljyä
hyppysellinen mustapippurirouhetta

Voiteluun:
1 kananmuna

Koristeluun:
muutama oksa tuoretta timjamia

Valmistusohje:
Aloita galeten teko piirakkapohjan valmistuksella. Kuutioi kylmä voi ja nypi se jauhojen, leivinjauheen ja suolan kanssa. Lisää joukkoon smetana, sitruunamehu ja vesi. Sekoita ainekset keskenään. Kokoa taikina käsin palloksi tuorekelmun sisään ja laita se tekeytymään jääkaappiin noin puolen tunnin ajaksi. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kauli taikina pyöreäksi ohueksi levyksi leivinpaperille. Lusikoi ricottajuusto tasaisesti piirakkapohjan päälle siten, että jätät sen reunoille muutaman sentin kääntövaran ilman täytettä. Purista sitruunanmehu ricotta-juuston päälle. Ripottele täytteen päälle vielä emmental- sekä mozzarellajuustoraaste. Asettele ohuet kesäkurpitsaviipaleet kauniisti piirakkapohjan täytteen päälle. Nosta täytteettömät galeten reunat napakasti taittaen kohti keskustaa. Lorauta kesäkurpitsojen päälle hieman oliiviöljyä sekä ripottele pinnalle mustapippurirouhetta sekä muutama oksa tuoretta timjamia. Voitele piiraan reunat munalla. Paista galettea n. 200 asteisessa uunissa noin 30 minuutin ajan, tai kunnes sen reunat ovat kauniin kullanruskeat.
 
 


 
Mitenkäs teidän #kesäkurpitsatalkoot sujuvat?

Ilmianna kommentteihin suosikkireseptisi kesäkurpitsasta!