Kulhokakku valmistuu helposti ja on näyttävä tarjottava kesän juhlapöytään. Kulhokakun kerrokset muodostuvat tavallisesta sokerikakkupohjasta. Täytteenä on rahkaa, kermaa, mustikoita, mansikoita sekä kirsikoita.
Kulhokakku (n.18 hengelle)
Kakkupohja:
6 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Kakkupohjan kostutukseen:
2 dl laimeahkoa marjamehua
Täytteeksi:
2 prk (a 200g) kuningatarrahkaa
1 prk (a 200g) vaniljarahkaa
5 dl kuohukermaa
3 rkl sokeria
2 l mansikoita
1 l kirsikoita
Koristeluun:
kourallinen mansikoita
kourallinen mustikoita
muutama kirsikka
tuoretta sitruunamelissaa
Valmistusohje:
Aloita valmistamalla kulhokakulle pohja. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokeri suurehkossa kulhossa. Lisää joukkoon siivilän läpi vehnäjauhot, perunajauhot sekä leivinjauhe varovasti sekoittaen. Vuoraa irtovuokapohja leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista sitä uunin keskitasolla n. 40 minuutin ajan. Anna kakkupohjan jäähtyä kunnolla.
Huuhtele kirsikat, halkaise ne ja poista vielä kivet. Poista mansikoiden kannat ja viipaloi ne ohuelti.
Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Lisää joukkoon vaniljarahka ja sekoita kertaalleen.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Aseta ensimmäinen kakkupohjalevy suuren lasimaljan pohjalle. Kostuta kakkupohja, ja lusikoi sen päälle reilusti kuningatarrahkaa sekä kerma-rahkaseosta. Ripottele täytteeksi vielä runsaasti mansikoita ja kirsikoita. Lado kulhoon seuraava kakkupohja, kostuta se ja lisää kerrokseen loput kuningatarrahkasta, hieman kerma-rahkaseosta sekä kirsikoita ja mansikoita. Lado kulhoon kolmas kakkupohja. Kostuta se kevyesti ja lusikoi sen pinnalle loput kerma-rahkaseoksesta. Koristele kulhokakku mansikoilla, mustikoilla, kirsikoilla ja sitruunamelissalla.
Kulhokakku saa olla runsaan ja rosoisen oloinen – täydellinen valmistettava meille vähemmän pedanteille leipureille!
Kakku kannattaa tarjoilla kulhosta kahta suurta tarjoilulusikkaa apuna käyttäen.
Kesäisiä herkkuhetkiä!
Tämä on kyllä oiva juhannuskakku. Kuvakin on niin kesäinen. Ja kaunis! Minä oikaisin vielä ostamalla valmiin sokerikakkupohjan. Tännehän sopii myös kaikki keksimurut sun muut.
Hyvää juhannusta!
Hei totta, en tajunnut noita keksejä tai marenkeja – kun katsoin sun kuvaa niin nopeasti ja seuraavaksi olinkin jo kaupassa 😀
-Heidi
Minkäköhän kokoista vuokaa ja kulhoa tässä on käytetty?
T.poropeukalo
Tässä on tosi iso kulho,sanoisin n. 3,5 litraa!
-Heidi
Olen tehnyt tällaista kulhokakkua monta kertaa. Käytän vaihtelevasti ”kakkuosana” valmista kääretorttua, kuivakakun viipaleita, keksien muruja/paloja, mitä ikinä sattuu olemaan saatavilla, tai kaikkia näitä. Paljon marjoja, mansikkaa, vadelmaa, pensasmustikkaa…. , kermavaahtoa, rahkaa, mascarponea. Tällähän on hieno ranskalainen nimikin: trifle Isokin kulho tyhjenee nopeasti.