Kulhokakku valmistuu helposti ja on näyttävä tarjottava kesän juhlapöytään. Kulhokakun kerrokset muodostuvat tavallisesta sokerikakkupohjasta. Täytteenä on rahkaa, kermaa, mustikoita, mansikoita sekä kirsikoita.

kulhokakku_kuva_marjat

 

kulhokakku_resepti_

 

Kulhokakku (n.18 hengelle)

Kakkupohja:
6 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Kakkupohjan kostutukseen:
2 dl laimeahkoa marjamehua

Täytteeksi:
2 prk (a 200g) kuningatarrahkaa
1 prk (a 200g) vaniljarahkaa
5 dl kuohukermaa
3 rkl sokeria
2 l mansikoita
1 l kirsikoita

Koristeluun:
kourallinen mansikoita
kourallinen mustikoita
muutama kirsikka
tuoretta sitruunamelissaa

Valmistusohje:
Aloita valmistamalla kulhokakulle pohja. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokeri suurehkossa kulhossa. Lisää joukkoon siivilän läpi vehnäjauhot, perunajauhot sekä leivinjauhe varovasti sekoittaen. Vuoraa irtovuokapohja leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista sitä uunin keskitasolla n. 40 minuutin ajan. Anna kakkupohjan jäähtyä kunnolla.

Huuhtele kirsikat, halkaise ne ja poista vielä kivet. Poista mansikoiden kannat ja viipaloi ne ohuelti.

Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Lisää joukkoon vaniljarahka ja sekoita kertaalleen.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Aseta ensimmäinen kakkupohjalevy suuren lasimaljan pohjalle. Kostuta kakkupohja, ja lusikoi sen päälle reilusti kuningatarrahkaa sekä kerma-rahkaseosta. Ripottele täytteeksi vielä runsaasti mansikoita ja kirsikoita. Lado kulhoon seuraava kakkupohja, kostuta se ja lisää kerrokseen loput kuningatarrahkasta, hieman kerma-rahkaseosta sekä kirsikoita ja mansikoita. Lado kulhoon kolmas kakkupohja. Kostuta se kevyesti ja lusikoi sen pinnalle loput kerma-rahkaseoksesta. Koristele kulhokakku mansikoilla, mustikoilla, kirsikoilla ja sitruunamelissalla.
 

Kulhokakku saa olla runsaan ja rosoisen oloinen – täydellinen valmistettava meille vähemmän pedanteille leipureille!
Kakku kannattaa tarjoilla kulhosta kahta suurta tarjoilulusikkaa apuna käyttäen.

marjainen_kulhokakku_

 

Kesäisiä herkkuhetkiä!