Hasselbackan perunat ovat näyttävä ja edullinen herkku juhlavampaakin kattaukseen. Perunoiden siivuttaminen vaatii hieman ekstraduunia, mutta se on sen arvoista. Lopputuloksena ovat ihanan rapeat parmesan-juustolla ja voilla viimeistellyt potut.

Hasselbackan perunat (6:lle)

Tarvitset:
1 kg perunoita
sormisuolaa
50g voita
100g parmesan-juustoa
4 rkl korppujauhoja

Valmistusohje:
Laita uuni lämpenemään 175-asteeseen. Pese ja huuhdo perunat. Leikkaa perunoihin ohuita parin millimetrin viiltoja lähes perunan pohjaan saakka. Asettele perunat leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille. Ripottele perunoille kevyesti sormisuolaa, aseta kunkin perunan päälle pieni nokare voita. Paista perunoita uunin keskitasolla n. 30 minuutin ajan. Ota perunat uunista, ja ripottele pinnalle vielä parmesan-juusto sekä korppujauhot. Jatka paistamista 200-asteessa noin vartin ajan, tai kunnes juusto on sulanut ja perunat ovat kypsiä ja kauniin kullanruskeita.
 

Tarjoilin perunat pannulla paahdettujen ruusukaalien sekä varsaparsakaalien kera.
Muista, että voit valmistaa myös muitakin juureksia hasselbackan tapaan – kokeile seuraavaksi vaikkapa punajuuria tai bataattia!