On taas se aika vuodesta kun Herttoniemessä sijaitsevan TreffiPub & Bistron menu on uudistunut.
Lähdimme porukalla testaamaan ravintolan uusia makuja ja meininkiä.
Halusin myös viedä siskoni Treffiin, sillä hän ei ollut siellä kaikesta hypetyksestä huolimatta aikaisemmin käynyt.

 

Alkupalalankun kaverina nautimme kuivaa ja ihanan hapokasta espanjalaista Villa Conchi  -cavaa.


Meillä oli varaus Treffiin lauantaina kello kahdeksi – ja yllätyksekseni  koko ravintolan puoli oli jo tähän aikaan täpötäynnä.
Treffi on sen verran suosittu, että suosittelen lämpimästi pöytävarauksen tekoa ennakkoon.

 
Lankut ovat mielestäni Treffin parasta antia. Alkupalalankulta löytyy lajitelma erilaisia alkupaloja jaettavaksi seurueen kesken – ja kustantaa vain 12,5 € per henkilö. Kun pääsee maistamaan vähän kaikkea, ei tarvitse kadehtia naapurin annosta.


Tällä kertaa alkupalalankulta löytyi valtava kasa aurajuustolla gratinoituja etanoita paahdetun leivän ja valkosipulivoin kera.
Tämän lisäksi makuhermoja hemmottelivat friteeratut possun ribsit sekä kylmäsavustettu lohi rapujen kanssa.

 

Alkupalojen välissä täytimme lasejamme tarjoilijan suosittelemalla rieslingillä.

 

Emme olleet saaneet edes alkupalalankkua tuhottua kun keittömestari Topi kiikutti pöytäämme friteerattuja soft shell crabeja.
Nuo pehmeäkuoriset veijarit ovat parasta ruokaa I-K-I-N-Ä! Tätä herkkua tarjoillaan harvassa ravintolassa, ja Topi oli kyllä kehitellyt täydellisen reseptin näiden ympärille. Lisukkeena annoksessa oli papaya-mangoslawta sekä erilaisia dippejä.
Topi – ai laav juu – olet nero!

 

Ja juuri kun kuvittelin, ettei meno voi tästä enää parantua, Topi taikoo pöytäämme ihanan klassisen sydänsimpukkapastan.
Valkoviini-voikastike tujauksella tomaattia on takuuvarma valinta.

 

Pääsimme nauttimaan myös puuhiilillä grillattua kultaotsa-ahvenenta. Mikään ei ole parempaa kuin simppelisti grillattu kala kunnon suolalla. Tätäkin herkkua on harvassa ravintolassa tarjolla. Pidän Treffissä erityisesti siitä, että he tekevät ruokaa aidosti suurella sydämellä sekä sitäkin palavammalla intohimolla. Vaikutteita vaihtuvaan menuun haetaan aina ulkomaita myöden. Monessako lähiöravintolassa voit herkutella soft shell crabeilla, tuoreella kalalla tai simpukoilla? No et missään!

 
Siskoni ei ollut koskaan käynyt Treffissä, ja oli autuaan tietämätön ravintolan klassikkoburgerista.
Niitä oli siis ehdottomasti tilattava yksi kappale maistiaisiksi. Kasvissyöjille tiedoksi, että tästä kulttiburgerista on saatavilla nyt myös vegaaninen versio. Se menee minulla seuraavaksi testiin.

 

Jälkärilankun juju oli rommilla liekitetty crème brûlée sekä Treffin makea jälkkäriburgeri makeiden ranskisten kera!

 

Jälkkäriviini – Brachetto d’Acqui Castelgaro Italian Piemontesta.

 

Lankulta löytyi myös päivän jätskiannos pehmeän kinuskin ja tuoreiden marjojen kera.

 

Kippis onnistuneelle illalliselle ja erityiskiitokset Topille – Treffissä nähdään!

 

Yhteistyössä: TreffiPub & Bistro