Rustiikkinen joulukuusileivos syntyy helposti valmiista lehtitaikinasta ja Nutellasta. Hyvää Joulua!

Nutellakuusi

Tarvitset:
2kpl  (a 600g) isoa lehtitaikinalevyä
4 rkl Nutellaa (voit myös hyvin käyttää Nutellan asemesta luumu -tai omenahilloa)

Tarvitset myös:
vehnäjauhoja alustan jauhottamiseen
1 kananmuna voiteluun

Koristeluun:
1 rkl tomusokeria

Valmistusohje:
Kauli lehtitaikinalevyt uuninpellin kokoisiksi suorakulmioiksi jauhotetulla alustalla. Aseta ensimmäinen levy leivinpaperin päälle ja lusikoi sille Nutellaa kauttaaltaan tasaiseksi kerrokseksi. Aseta päälle toinen samanmuotoiseksi kaulittu lehtitaikinalevy ja tasaa reunat veitsellä. Leikkaa taikinasta kuusen muotoinen kuvio. Leikkaa kuusen juuresta latvaan horisontaalisuunnassa molemmin puolin n.1,5 cm välein viiltoja. Pyöräytä kutakin taikinasuikaletta pari kertaa myötäpäivään kierteelle. Voitele nutellakuusi kananmunalla ja paista sitä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuutin ajan. Ripottele jäähtyneen kuusen päälle hieman tomusokeria.

 

Hyvää joulua!