Tiskivuorella starttaa adventtikalenteri.
Ensimmäisestä luukusta paljastuu joulun mehevin lanttulaatikko,
joka tuunataan ihanan täyteläisellä smetanalla.
Lanttulaatikko smetanasta (8 annosta)
Tarvitset:
1kg lanttua (voit myös käyttää valmissosetta)
suolaa keitinveteen
2 dl Deliciest-smetanaa
1 dl korppujauhoja
3/4 dl tummaa siirappia
ripaus suolaa
ripaus kanelia
ripaus muskottipähkinää
ripaus inkivääriä
nokare voita
1 kananmuna
Vuoan voiteluun:
voita
Laatikon pinnalle:
muutama nokare voita
korppujauhoja
Muistutan, että Deliciestin herkkusmetanaa on saatavilla myös laktoosittomana.
Valmistusohje:
Kuori ja lohko lantut. Kypsennä lohkoja suolalla maustetussa vedessä kunnes ne pehmenevät. Kaada keitinvesi pois ja survo lantut. Sekoita soseeseen smetana, korppujauhot, siirappi ja mausteet sekä voinokare. Lopuksi lisää kananmuna ja sekoita massa tasaiseksi seokseksi. Kaada massa voideltuun vuokaan. Painele laatikon pinnalle lusikalla haluamasi kuviointi. Ripottele pinnalle ohuelti korppujauhoja sekä muutama voinokare. Kypsennä lanttulaatikkoa 150 asteisessa uunissa noin kahden tunnin ajan.
Hyvää ensimmäistä adventtia – nyt voi jo hyvällä omallatunnolla herkutella ihanilla jouluruoilla.
Mikä on sinun suosikkijouluruokasi?
Entä minkä reseptin toivoisit paljastuvan advettikalenterin toisesta luukusta?
Yhteistyössä Deliciest
Lanttulaatikko on yksi suosikkini joulupöydän herkuista! On ihanaa!
Ihana idea tuunata lanttulaatikkoa smetanalla. Smetana <3 olisipa tokassa luukussa joku kiva, uusi versio rosollista!
Ai että odotan joululaatikoita! Miksi niitä ei voisi tehdä muulloinkin kuin jouluna? Ehkä ne maistuu just siksi parhaimmalta joulun aikaan kun niitä ei ole pitkin vuotta syönyt. 😉
PItääpä kokeilla tätä versiota joskus kun lanttulaatikkoa alan kaivata. Se on mun suosikkini joulun laatikoista, vaikka niitä ei meidän joulupöydässämme olekaan tarjolla. Mä teen näitä joulun laatikoita muulloin… Eilen tein lounaaksi porkkanalaatikkoa 😀
Lanttulaatikko on yksi joulupöydän must-jutuista. Mulle tuon deliciest-smetanan rakenne on jotenkin epäsmetanamainen, mutta valkosipulilla maustettu versio on herkkua!
Näyttää ihanalta! Lanttulaatikko on B:n joulupöydän suosikki, ja siihen täytyy aina laittaa ainakin tuplamäärä muskottia 🙂 En ole tehnyt koskaan smetanalla – tätä täytyy kokeilla!
Joulu ei ole joulu ilman rosollia (saa nähdä, miten tänä vuonna käy, kun ollaan reissussa) – lanttulaatikkokin menee ja varmaan vielä parempaa smetanalla höystettynä.
Heti olin, että mitä, mitä, kun näin reseptin! Smetsnalla ei mennä metsään. Ja ah, lanttulaatikkoa..
Lanttulaatikko smetanalla kuulostaa täydelliseltä! Seuraavasta luukusta voisi löytyä joku helppo joulujälkkäri!
Lanttulaatikko on siitä jännä, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän pidän siitä. Silti ikuinen suosikki on äidin tekemä imelletty perunalaatikko sekä ruusukaalit. Tokaan luukkuun toivoisin jouluista salaattia, joka ei ole rosolli.
Ihanalla sisällöllä oleva adventtiluukku! Uskomatonta, että joulu on jo näin lähellä!
lanttulaatikko on juuri se inhokkilaatikkoni, vaikka muut laatikot olen aikuisiällä pikkuhiljaa löytänyt 🙂 noi mausteet kyllä kuulostaa hyviltä…!
Jouluruokien tuunaaminen vielä tuhdimpaan suuntaan on jotenkin mahtavan ihanaa :D!
Meillä syödään perinteiset jouluruuat aattona alkaen aamun riisipuurosta päivän joulukahvien herkkuihin jolloin nautimme kakuista, tortuista, karjalanpiirakoista ja kaloista, jatkuen joulupöydän perinneruokiin ja illan hedelmäsalaatteihin ja juustoihin. Jouluyön pelaamme aikuisten ja lasten kanssa lautapelejä ja syömme kylmiä herkkuja. Joulupäivänä kannamme eilisen herkut uudelleen esille kunnes Tapanina menu vaihtuu vallan kokonaan. Alkutalven aikaan kinkunloput menevät hernekeittoon ja laatikoiden loput liharuokien kylkeen tai rieskojen makujutuiksi.