Tiskivuorella starttaa adventtikalenteri. 
Ensimmäisestä luukusta paljastuu  joulun mehevin lanttulaatikko, 
joka tuunataan ihanan täyteläisellä smetanalla.

lanttulaatikko_smetanalla_resepti


Lanttulaatikko smetanasta (8 annosta)

Tarvitset:
1kg lanttua (voit myös käyttää valmissosetta)
suolaa keitinveteen
2 dl Deliciest-smetanaa
1 dl korppujauhoja
3/4 dl tummaa siirappia
ripaus suolaa
ripaus kanelia
ripaus muskottipähkinää
ripaus inkivääriä
nokare voita
1 kananmuna

Vuoan voiteluun:
voita

Laatikon pinnalle:
muutama nokare voita
korppujauhoja


Muistutan, että Deliciestin herkkusmetanaa on saatavilla myös laktoosittomana.
lanttulaatikko_smetanalla_ohje

Valmistusohje:

Kuori ja lohko lantut. Kypsennä lohkoja suolalla maustetussa vedessä kunnes ne pehmenevät. Kaada keitinvesi pois ja survo lantut. Sekoita soseeseen smetana, korppujauhot, siirappi ja mausteet sekä voinokare. Lopuksi lisää kananmuna ja sekoita massa tasaiseksi seokseksi. Kaada massa voideltuun vuokaan. Painele laatikon pinnalle lusikalla haluamasi kuviointi. Ripottele pinnalle ohuelti korppujauhoja sekä muutama voinokare. Kypsennä lanttulaatikkoa 150 asteisessa uunissa noin kahden tunnin ajan.

 

Hyvää ensimmäistä adventtia – nyt voi jo hyvällä omallatunnolla herkutella ihanilla jouluruoilla.
Mikä on sinun suosikkijouluruokasi? 
Entä minkä reseptin toivoisit paljastuvan advettikalenterin toisesta luukusta?
lanttulaatikko_resepti_smetana
Yhteistyössä Deliciest
 
deliciest_logo
 
 
share