Uusin aamupalarakkauteni on tuorepuuro. Se on niin herkullista, pehmeää ja täyteläistä! Teen tuorepuuroni aina rahkaan, jolloin se toimii kivasti myös proteiininlähteenä. Maustamiseen käytän useimmiten marjoja ja banaania. Banaanista puuroon saa luontaista makeutta, jolloin lisättyä sokeria ei tarvita. Tuorepuuro kannattaa valmistaa jo edellisenä iltana, ja antaa sen tekeytyä jääkaapissa yön yli. Tämä säästää aikaa aamutoimista, joten suosittelen reseptiä erityisesti aamu-unisille lukijoilleni.

Resepti on toteutettu yhteistyössä Ehrmannin, suosikkirahkani kanssa. Ehrmann-rahkan pääraaka-aine on korkealaatuinen maito, ja siihen lisätään ainoastaan hapate. Rahka sisältää vain luonnollista proteiinia. Se ei sisällä lisäaineita tai keinoteikoisia makeutusaineita. Niin, ja tuoteperheessä on nyt saatavilla myös laktoositon versio tuosta tutusta maitorahkasta!

 

Herkullinen tuorepuuro sopii aamu- ,väli- tai iltapalaksi. Sen voi tuunata haluamillaan marjoilla, hedelmillä, pähkinöillä tai vaikkapa siemenillä.

 

Rahkainen tuorepuuro (2:lle)

Tarvitset:
2 dl (manteli)maitoa
1 prk (250g) Ehrmann-maitorahkaa
2 dl kaurahiutaleita
1 banaani
1 dl mansikoita
(halutessasi loraus hunajaa makeuttamiseen)

Tuorepuuron pinnalle:
mansikoita
karhunvatukoita
mustikoita
granaattiomenan siemeniä

tai

muita haluamasi marjoja/ hedelmiä
kokeile myös pähkinöitä/siemeniä

 

Kokoa tuorepuuroannokset erilaisiin lasimaljoihin tai nauti sitä vaikkapa trendikkäästi kulhosta tuorepuurobowlin tapaan. 

Valmistusohje:
Kaada mantelimaito, maitorahka sekä kaurahiutaleet kulhoon. Lisää joukkoon muussattu banaani sekä pieneksi pilkotut mansikat. Sekoita ja tarkista maku. Lisää halutessasi hunajaa makeamman lopputuloksen saamiseksi. Anna puuron tekeytyä jääkaapissa yön yli. Tarjoile tuoreiden marjojen ja hedelmien kera.

 

Ehrmannilla on nyt käynnissä myös kilpailu, jossa voit voittaa matkan Alpeille! Käy siis pikapikaa katsomassa tarkemmat osallistumisohjeet täältä. Kilpailuun voi osallistua 11.11.2016 saakka.
 
Joko sinä olet kokeillut tuorepuuroa? Mikä on suosikkimakusi?
 
 
Yhteistyössä Ehrmann