20160915172818valio_logo_rgb53mm
Täyteläisen maitoon keitetyn kaurapuuron kanssa nautitaan tuoreita hedelmiä ja marjoja  sekä itsetehtyä cashewtahnaa. 
valio_kiehu_3

 

Kaurapuuro & cashewtahna (2:lle)

Kaurapuuroon tarvitset:
5 dl Valio Kiehu -maitoa
2,25 dl suuria kaurahiutaleita
ripaus sormisuolaa

Cashewtahnaan tarvitset:
150g cashewpähkinöitä
ripaus sormisuolaa
1-2 rkl öljyä
loraus juoksevaa hunajaa (tarvittaessa makeutukseen)

Lisäksi:
banaani
tuoreita vadelmia
(tai muita hedelmiä ja marjoja)

 

Itsetehty pähkinävoi on herkullinen lisä aamupalapuuron joukkoon.  Cashewtahnan voi halutessaan maukeuttaa lorauksella hunajaa.
valio_kiehu_6

 

Valmistusohje:
Aloita cashewtahnan valmistus. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Paahda pähkinöitä leivinpaperilla päällystetyllä uuninpellillä uunin keskitasolla 15 minuutin ajan. Aja pähkinät tasaiseksi massaksi tehosekoitinta tai sauvasekoitinta apuna käyttäen. Tässä menee tovi, aluksi pähkinät menevät jauhoisiksi, mutta massa muuttuu tahnamaiseksi pidemmän sekoittamisen seurauksena. Lisää joukkoon ripaus sormisuolaa sekä öljyä notkistamaan tahnaa. Halutessasi mausta tahna hunajalla ja sekoita kertaalleen.

Seuraavaksi valmista puuro. Mittaa maito ja kaurahiutaleet kattilaan, ja hauduta 10 minuutin ajan miedolla lämmöllä. Mausta puuro lopuksi suolalla. Tarjoile banaaniviipaleiden, vadelmien ja cashewtahnan kera.

 

Valmistan puuron aina hieman rasvaisempaan maitoon, jolloin sen koostumuksesta ja mausta tulee täyteläisempi ja pehmeämpi. Valion uusi Kiehu-maito, kestää hyvin keittämistä – eikä se pala helpolla pohjaan.
valio_kiehu_2

 

Tein puuron Valion uuteen Kiehu-maitoon, sillä se kestää keittämistä ja kuumentamista paremmin kuin normaali maito. Tämä sopii arkiaamuihini paremmin kuin hyvin, sillä tykkään pidempään haudutettavasta suurihiutalaisesta kaurapuurosta, mutta en malta aamurutiineiltani olla vahtimassa puurokattilaa koko haudutusaikaa.  Puoliso tietysti kiittää myös siitä, että keittämiseen käytetyn kattilan  puhdistaminen on helppoa, ilman pohjaan palaneiden repaleiden jynssäämistä.
 
Valio Kiehu-maito on myös raikas juotava sellaisenaan.
valio_kiehu_11
 
Muiden kanssabloggaajien testaamia Valio Kiehu- reseptejä pääset kurkkaamaan täältä.
Yhteistyössä Valio
www.blogirinki.fi