Edellisessä Tallinna-postauksessa fiilisteltiin rentoa ja tuhtia pubiruokaa. Tässä kurkistetaan vanhan kaupungin eleganttiin ja hinostuneeseen Ribe-ravintolaan, joka on perustettu vuonna 2007. Ribe on valittu  jo peräti kolme kertaa Viron 50 parhaan ravintolan joukkoon. Ravintolan keittiöpäällikkönä on toiminut  vuodesta 2014 alkaen slovakialainen Radoslav Mitro, jonka kanssa sain kunnian vaihtaa muutaman sanan lounaamme lomassa.
 Ruokafilosofian osalta Ribe luottaa yksinkertaisiin ja puhtaisiin kauden raaka-aineisiin.

Lounasaikaan ravintolassa on tarjolla a la carte- listan lisäksi erilaisia menukokonaisuuksia. 
Päädyimme nauttimaan seitsemän annoksen eheän kokonaisuuden.
Keittiön tervehdys tarjoiltiin kauniin esillepanon kera.

Ensimmäisenä ruokalajina nautimme maukkaan nauta-sieniliemen suolatulla naudankyljellä ja tryffelikreemillä.

Riben naudanlihatartar sinapinsiemenillä, marinoiduilla sienillä ja kuivatulla kananmunalla toimi täydellisesti. Uskomattoman hyvää ensiluokkaista lihaa, nam!

Saarenmaan hirveä, fasaani- ankanmaksaterriiniä kapris-rusinapyreellä.
Ja kuten jo tässä vaiheessa menua huomaatte, annokset ovat mukavan reilun kokoisia.Pääruoka oli kokonaisuuden kruunu – ja valtavan kokoinen! 
Isäni, raavas mieskään ei ollut jaksaa syödä menua loppuun – hän, joka yleensä aina kritisoi gourmee-ravintoloiden liian pikkuruisia annoksia. Ribessä saa todellista vastinetta rahoille niin määrän kuin laadunkin suhteen.

Vaan onneksi jäkkäreille on oma vatsansa – jaoimme kolmistaan vielä pari makeaa annosta, jotka olivat yllättäviä ja kekseliäitä. Alla vaniljakakkua, kvitteni sorbettia ja pähkinäkreemiä.

Jälkiruoat olivat enemmänkin palettia raikastavia kuin perinteisen makeita kokonaisuuksia.
 Lounaan viimeisteli hunajalla ja viidellä yrtillä karamellisoitu päärynä mascarponejäätelön kera.

Kokonaisuutena Ribe oli mainio kokemus, ja suosittelen ravintolaa lämpimästi. Hinta-laatusuhde on kohdillaan, ja annokset ovat reiluja. Haluan myös erikseen kehua Riben palvelua. En muista saaneeni näin hyvää palvelua vuosiin ravintolassa. Pedantti, ystävällinen ja rento-otteinen tarjoilijamme oli aivan ihana persoona, joka todella osasi hommansa.
Lounaan tarjosi Ribe
Vene 7,  10123 Tallinna