Punajuurikeitto (4:lle)

500g punajuuria
250g perunoita
2 sipulia
loraus hyvälaatuista oliiviöljyä
reilu 1 l vettä
2 luomu kasvisliemikuutiota
loraus sitruunamehua
sormisuolaa
mustapippurirouhetta
muutama oksa tuoretta timjamia
150g ranskankermaa

Kuori ja lohko punajuuret sekä perunat valmiiksi. Kuori ja pilko  myös sipuli. Lorauta oliiviöljyä suurehkon kattilan pohjalle, ja kuullota sipulisilppua kunnes se pehmenee. Lisää joukkoon peruna- ja punajuurilohkot ja anna niiden paahtua hetken. Lisää kattilaan reilu litra vettä sekä pari kasvisliemikuutiota. Purista sekaan myös loraus sitruunanmehua. Anna perunoiden ja punajuurien porista kannen alla noin kolmenkymmen minuutin ajan tai kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää joukkoon mausteet ja ranskankerma ja aja keitto samettisen sileäksi sauvasekoittimella. Koristele keitto ranskankermanokareella, tuoreella timjamilla sekä rouhaisulla vastajauhettua pippuria.