Luumuchutney
1 punasipuli
200g kuivattuja Sunsweet D’Noir-luumuja
1 omena
peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
1 mieto punainen chili
kanelitanko
loraus hyvälaatuista oliiviöljyä
2 dl ruokokeria
1 dl hunaja-omenaviinietikkaa
rouhaisu mustapippuria
Lisäksi:
brie- tai sinihomejuustoa
Valmistusohje:
Kuori ja hienonna punasipuli, omena ja inkivääri. Poista chilistä siemenet, ja pilko se pieneksi. Silppua kuivatut luumut myös hieman pienemmäksi. Kuumenna oliiviöljy kattilassa, ja lisää joukkoon punasipuli, omena, inkivääri, chili, kanelitanko ja luumut. Anna ainesten kuullottua ja pehmentyä tovi öljyssä ja lisää kattilaan hunaja-omenaviinietikka sekä ruokosokeri. Anna chutneyn tiivistyä kattilassa miedolla lämmöllä kunnes se on hillomaista. Tässä kestänee noin paristakymmenestä minuutista puolen tuntiin. Mausta chutney lopuksi rouhaisulla mustapippuria ja anna seoksen jäähtyä. Tarjoile chutney esimerkiksi brie- tai sinihomejuuston kera. Chutney sopii myös erinomaisesti liharuokien kaveriksi.
Osallistun reseptilläni Ifolorin ja Sunsweetin järjestämään ”Luovasti luumusta”- reseptihaasteeseen, jossa haetaan innovatiivista alku-, pää- ja jälkiruokaa, jossa on käytetty raaka-aineena Sunsweetin kuivattuja luumuja. Reseptini käy nerokkaasti jälkiruoasta, mutta toimittaa myös hyvin coctailpalan virkaa esimerkiksi rennoissa illanistujaisissa. Reseptihaaste huipentuu ensi viikolla Kaapelitehtaalle, jossa me kaikki osallistujat saamme stailaus-, kokkaus- ja kuvausvinkkejä kokki Teresa Välimäeltä sekä valokuvaaja Nico Bäckströmiltä. Katsotaan kuinka luumuchutneyni pärjää kanssabloggaajien luomuksien rinnalla.
Yhteistyössä Ifolor & Sunsweet
Luumut pärjäävät ainakin juuston rinnalla, toden totta!
Samaa mieltä kuin Nanna! me kolme ollaan juustotiimi 😀
😀
Oli kyllä superkivaa eilen, kiitos seurasta!
Jeps!
Combo on loistava, mutta silmääni iski heti tuo aivan ihana lusikka, samoin edellisen postauksen ihanuus 🙂 Toiset naiset keräävät kenkiä ja toiset kasseja, minä lusikoita, taidan olla epänormaali.