Minimutakakut (8 kpl)
100 g voita
100g tummaa suklaata
2 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
mustikoita
vadelmia
Koristeluun:
kaakaojauhetta
tomusokeria
Tarvitset myös:
8 kpl metallisia tai paperisia muffinssi/leivosvuokia.
(Kuvan leivosvuoat IKEAsta)
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sulata miedolla lämmöllä kattilassa voi ja paloiteltu suklaa välillä puuhaarukalla sekoittaen. Vatkaa fariinisokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa kaneli ja vehnäjauhot. Lisää muna-fariinisokerivaahdon joukkoon vuorotellen sulatettu voi-suklaaseos sekä jauho-kaneliseos. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä enää kuitenkaan vatkaa taikinaa voimakkaasti. Jaa taikina pieniin metallisiin tai paperisiin vuokiin. Ripottele kuhunkin vuokaan muutama vadelma ja mustikka, ja paina ne hieman syvemmälle taikinaan. Paista minimutakakkuja uunin keskitasolla n. 10-12 minuuttia. Kakkujen tulee jäädä sisältä tahmaisiksi, eli varo paistamasta niitä ylikypsiksi. Koristele minimutakakut vielä marjoilla, ja siivilöi niiden päälle kaakaojauhoa sekä tomusokeria.
Alkuperäinen resepti ihanasta Baking Instinct-blogista
Komeen näköstä settiä ja huippu esillepano!
Kiitos!
Se on kyllä totta, että perinteisestä ja tylsän tavallisestakin reseptistä saa ihan eri näköisen, kun asettelee sen tarjolle hieman eri tavalla. 🙂
-Heidi
Ooh! Olisivat varmasti todellista herkkua.
Kiitos Vilja <3,
Kuule, olikos sulla jemmassa porkkana-kvinoalaatikon reseptiä?
Haluaisin kokeilla ennen joulua.
-Heidi
no nättejä on ku mikä 🙂
Voi kiitos!
-Heidi
Voi että mitä söpöliinejä! Ihania, pakko laittaa testiin 🙂
Oo ihanii :333
Onpa söpöskät!