Sushi on ollut mieliruokaani jo pitkään. Olen pikkuhiljaa alkanut tutustua tarkemmin japanilaisen keittiön muihinkin ihanuuksiin, ja sen vuoksi innostuin tästä yksinkertaisesta annoksesta luvattoman paljon. Syy innostukseen piili siinä, että kokeilin ensimmäistä kertaa uppopaistamista kotikeittiössäni onnistunein lopputuloksin. Kaiken tämän lisäksi valmistin puolivahingossa parhaan japanilaishenkisen dippikastikkeen ikinä.

Chicken katsu eli japanilaisittain friteeratut kananpalat.
Jaan reseptin luonnollisesti kanssanne, ja osallistun sillä samalla Kariniemen reseptikilpailuun.  Mikäli sinulla ei ole vielä kesälomalentoja buukattuna, kannattaa äänestä reseptiäni kirkkaaseen voittoon –  sillä kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan lennot Milanoon!

Pääset siirtymään äänestyssivulle tästä *hop hop* >> 

Chicken katsu eli japanilaiseen tapaan friteeratut kanapalat (4:lle)

4 kpl Kariniemen Kananpojan maustamattomia Minuuttipihvejä
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
180 g (1 pss) pankojauhoja

Uppopaistamiseen:
n. 1 l rypsiöljyä tai muuta uppopaistamiseen soveltuvaa öljyä

Lisäkkeeksi:
Ohueksi suikaloitua kaalia

Leikkaa kukin  Minuuttipihvi pituussuunnassa noin kolmeen osaan. Riko kananmunien rakenne kulhossa haarukan avulla sekoittaen. Kaada vehnäjauhot ja pankojauhot omille lautasilleen. Kierittele kananpalat yksitellen ensin vehnäjauhoissa, sitten kasta ne kanamuniin ja viimeiseksi pyörittele huolellisesti pankojauhoissa. 
Kuumenna öljy rasvakeittimessä tai kattilassa n. 180 asteiseksi. Mikäli sinulla ei ole käytössäsi rasvakeitintä, digitaalinen ruoanlaittoon tarkoitettu lämpömittari on oiva (ja edullinen) apu lämpötilan tarkistamisessa. Uppopaista pari kananpalaa kerrallaan öljyssä n. 3 minuutin ajan tai kunnes kananpalojen pinta on kauniin kullanruskea ja rapea. Nosta kananpalat vielä paistamisen jälkeen hetkeksi talouspaperilla vuoratulle lautaselle. Paperin tehtävä on imeyttää kananpaloista ylimääräinen öljy pois.
Pankojauho on japanilaistyyppinen karkea ja keveä korppujauho.
Tarjoile uppopaistetut rapeat kananpalat ohueksi suikaloidun kaalin ja dippikastikkeen kera.

Dippikastike kananpaloille:

1 dl ketsuppia

0,5 dl Worchestershire-kastiketta
0,5 dl sakea
0,25 dl sokeria
1 rkl soijakastiketta
0,25 dl Mirin-riisiviiniä (löytyy ruokakauppojen maustehyllystä tai Aasia-osastolta)
peukalon pään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
1-2 valkosipulinkynttä

Kuori ja raasta valkosipulinkynnet sekä tuore inkivääri hienoksi raasteeksi. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja anna kastikkeen sakeutua alhaisella lämmöllä noin parinkymmenen minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Laita kastike tekeytymään toviksi jääkaappiin ja tarjoile se jäähtyneenä kananpalojen kera.
Yhteistyössä Kariniemen

www.blogirinki.fi