Tänä viikonloppuna en ole muuta tehnytkään kuin juhlinut äitienpäivää. Lauantaina vanhempani ja veljeni saapuivat meille illallisella ja lähes koko päivä meni keittiössä häärätessä. Tänään pääsin helpommalla sikäli kun veimme poikaystäväni äidin nauttimaan äitienpäivästä Tomi Björckin ja Matti Wikbergin luotsaamaan Bronda-ravintolaan. Minulla oli tietysti näppini  pelissä ravintolavalinnan suhteen, olin halunnut käydä testaamassa ravintolaa siitä asti kun se aukaisi ovensa. Bronda tarjoilee modernia brasserieruokaa Eteläesplanadin ja Korkeavuorenkadun kulmassa.
 Ensimmäinen alkuruoka: valkosipulilla marinoituja katkarapuja, mintulla maustettua siikasashimia & suolaheinäkeittoa.

Toinen alkuruoka oli suosikkini: kotimainen härkätartar, piimä dressing, savustettua taimenen mätiä, vesikrassia, persiljaa, keltuaista & rapeaa maitoa. 

 Ensimmäinen pääruoka: paahdettua nieriää, sinisimpukkaa, sherrylla maustettua tomaatti-sahramielientä, poltettua purjoa, sahrami-aiolia, rakuunaa & chorizoa.

 Yllättäen pääruokasuosikiksi nousi parmesaanilla ja salvialla maustettu rapea possunkyljys, suolaisen tomaattihillokkeen ja sitrus-fenkolisalaatin kera.

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä – elämäni paras tiramisu, joka kannattaa kokea!
*slurpsnampoks*

Maistelumenu ja neljän hengen kesken jaettu kuohuviini- sekä valkoviinipullo kustansivat yhteensä 89 euroa per nenä.

Plussat:
+ Ravintolan onnistunut minimalistisen hulppea sisustus & miljöö
+ Ravintolasta suuri osa pyhitetty baaripuolelle, jonne voi pistäytyä suolaiselle välipalalle ja drinkille – ilman pöytävarausta.
+ Hyvä, ystävällinen palvelu.
+ Kustakin tarjoiltavasta juomasta ja ruoasta kerrotiin erikseen pöytään tuonnin yhteydessä.
+ Söin elämäni parhaan tiramisun!
+ Äitienpäivän kunniaksi kaikki äidit saivat lähtiessään ruusun mukaansa äitienpäiväonnituksien kera. Tämä oli pieni, mutta huomaavainen ele, joka jäi mieleen.

Miinukset:
– Maistelumenu kokonaisuutena tuntui rikkonaiselta
– Osa ruokalajeista tuntui mitäänsanomattomilta, kuten esimerkiksi alkuun tarjotut valkosipulilla marinoidut katkaravut siikasashimin ja suolaheinäkeiton kera.
– Kaikki annokset eivät mielestäni toimineet jaettavina.
– Äitienpäivänä oli tarjolla rajattu menu, eikä mahdollisuutta á la carte tilauksiin.
– Hinta suhteutettuna ruokakokemukseen ei vastannut odotuksia.

Odotin Brondan ruoalta enemmän, en oikein tiedä mitä, mutta jotain enemmän. Asiaan tosin vaikuttanee myös se, että äitienpäivänä maistelumenuja oli tarjolla normaalia niukemmin – vain kaksi kappaletta. Ja tällä kertaa se ei yksinkertaisesti ollut makunystyröilleni nappivalinta. Rakastan Farangia, eikä Gaijinkaan ole koskaan pettänyt – ja sen vuoksi olin varma että Bronda vie myös jalat alta.  Näin ei kuitenkaan käynyt, mutta annan varmasti ravintolalle toisen mahdollisuuden ja tilaan luultavimmin annokset á la carte listalta tai pistäydyn baarin puolella napostelemassa pikkusuolaisia. Joko olet käynyt Brondassa? Mitä pidit?