Mistä tietää että resepti on bloggaamien arvoinen? No siitä, että olen tehnyt tätä kyseistä salaattia viimeisen kuukauden aikana ainakin neljä kertaa. Söin salaattia ystäväni valmistamana ja kehittelin siitä oman mukautetun versioni. (Kiitokset Vapulle vinkistä).

Täytyy tunnustaa, ettei minulla ole aikaisemmin käynyt mielessä ujuttaa linssejä salaattiin, mutta kauniin mustat ja viehkeät belugalinssit veivät sydämeni. Belugalinssit ovat saaneet nimensä belugakaviaariin viitaten, ja  ne ovat maultaan ja rakenteeltaan juuri sopivia erilaisiin salaatteihin käytettäväksi. On tärkeää, ettei linssejä keitä ylikypsiksi, sillä en eivät toimi salaatissa muhjuisen pehmeinä.

 

Belugalinssisalaatti (4:lle)

2 dl belugalinssejä

linssien marinadi:
puolikkaan sitruunan mehu
iso loraus oliiviöljyä
1 tl  sormisuolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria

salaattipohja:
muutama kourallinen tuoretta pinaattia
muutama kourallinen vuonankaalia
kurkku
avokado
rasia viinirypäleitä
pkt fetajuustoa

pinnalle:
1,5-2 dl pannulla paahdettuja siemeniä ja pähkinöitä (auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä ja cashewpähkinöitä – muutkin käyvät)

 
Keitä linssejä runsaassa vedessä 20 minuutin ajan. Varo kuitenkin keittämästä linssejä ylikpsiksi. Linsseissä saa olla purutuntumaa ja rakennetta. Valuta linsseistä ylimääräinen vesi ja kaada ne kulhoon. Lorauta linssien päälle runsaasti oliiviöljyä sekä puristettu sitruunan mehu. Lisää joukkoon vielä sormisuolaa ja mustapippuria. Sekoita kertaalleen ja tarkista maku. Lisää halutessasi mausteita.
Asettele tarjoiluvadille kerroksittain tuoreita pinaatinlehtiä sekä vuonankaalia. Kuori ja pilko avokado sekä kurkku. Lisää ne salaatin joukkoon. Kuutioi feta ja puolita huuhdotut viinirypäleet. Paahda kuumalla pannulla siemeniä ja pähkinöitä, kunnes ne ottavat itseensä kauniin ruskean värin. (Tiedän, että siementen määrä reseptissä on yltäkylläinen, mutta näin sen kuuluu ollakin. Niissä ei kannata tässä reseptissä pihistellä). Lisää salaattipedille avokado ja viinirypäleet, sitten kasaa päälle belugalinssit ja paahdetut siemenet. Maista – ja olet mitä luultavimmin koukussa.