Lukijat ja kanssakokkaajat – löysin pomminvarman reseptin täydelliselle uunissa kypsytetylle amerikkalaistyyppiselle juustokakulle. Touché. Jostain kumman syystä olen aina leiponut pelkkiä hyydytettyjä juustokakkuja siinä uskossa, että uunissa käytetty juustokakku olisi jotenkin vaivalloinen valmistaa. Päinvastoin, pohja valmistuu nopeasti, täyte valmistuu vain sekoittamalla kaikki ainekset yhteen ja kakku on uunia vaille valmis.
Juustokakku uunissa
Pohja:
100g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Juustotäyte:
500g maitorahkaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl sitruunamehua
2,5 dl sokeria
0,5 tl aitovaniljaa
1 dl perunajauhoa
5 kananmunaa
Pohjan valmistus:
Vaahdota pehmennyt voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon muna, vehnäjauhot sekä leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi. Pohjusta leivinpaperilla (n. 21cm läpimitta) irtovuoan pohja. Taputtele taikina hyvin jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille noin 5 cm korkeuteen. Laita vuoka odottamaan jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
MInusta uunissa tehdyt juustokakut ovat kaikkein parhaita! Niitä teen itsekin aina,en koskaan hyydytettyä. Täällä omalla asuinalueellani juustokakut ovat erityisen suosittuja ja niitä löytyykin joka paikasta:)
Mä veikkaan myös, etten hetkeen hyydytä juustokakkuja – vaan käytän uunissa. Seuraavaksi voisi tehdä uunissa marmoroidun juustokakun. Ja jotenkin tuo koostumus on miellyttävämpi kun liivatetta ei ole käytetty.
-Heidi
tosi herkullisen näkönen! pitää kokeilla!
Kiitos, kerro sitten miten onnistui!
Aivan ihanan näköinen!
Kiitos!
-Heidi
Huoh! Mä vähän kiihotuin tästä reseptistä 😀
Maanantaituskan lievittämiseks teen tota tänään.
Mitenhän onnistuu 26 cm irtovuoalla? Pitäskö ohjetta suurentaa?
Onnistuu kyllä, ei tarvitse suurentaa.
-Heidi
Jes!
-Heidi
Hei,
Mulla ei taikina riittäny reunoilla kuin 3,5 cm. Olis menny liian ohueksi jos olisin nostanut ylös asti. Täytettä ois siis voinu olla pikkasen vähemmän, tai taikinaa enemmän, ehkä taikinaa, että olis paksumpi reuna ja pohja. Vuoka 22 cm./TP
Kokeilin tätä ohjetta eilen. Mun vuoan halkaisija on 24 cm, joten tein puolitoista keltaisena pohjan ja sitten täytteen ihan noilla määrillä. Jouduin kyllä sitruunamehun ja aitovaniljan korvaamaan, mutta ei se mitään..! Täydellinen tuli! Koostumus mahtava ja makukin niin kohdillaan! Tuoreita vadelmia kun saisi vielä kylkeen.. :p
*kertaisena
Tämä on niiiiin hyvä resepti! Parasta juustokakkua mitä olen syönyt ja yksi helpoimmista resepteistä. Namm!
Kiitos Hannele ihanasta palautteesta!
-Heidi
Harmi, kun menin suoraan laittamaan vajaa 2dl sokeria ja silläkin määrällä kakusta tuli aivan ällömakea!
No voi hitsit! Se on kyllä totta, että kakkuresepteissä sokerin määrä on todella liikkuva määre.
Ensi kerralla sitten reilusti vähemmän!
Yst. Heidi
Pystyisikö kakusta tekemään gluteenittoman version vaihtamalla vehnäjauhot perunajauhoon?
Moi Jenna,
Anteeksi viive vastauksessa.
Minä ehkä nappaisin tähän jonkin gluteenittoman perusjauhoseoksen.
En ehkä ihan kokonaan tekisi perunajauhoilla.
Yst. Heidi