Lukijat ja kanssakokkaajat – löysin pomminvarman reseptin täydelliselle uunissa kypsytetylle amerikkalaistyyppiselle juustokakulle. Touché. Jostain kumman syystä olen aina leiponut pelkkiä hyydytettyjä juustokakkuja siinä uskossa, että uunissa käytetty juustokakku olisi jotenkin vaivalloinen valmistaa. Päinvastoin, pohja valmistuu nopeasti, täyte valmistuu vain sekoittamalla kaikki ainekset yhteen ja kakku on uunia vaille valmis.

 
Juustokakun lisäkkeenä maistuvat tuoreet marjat tai marjakastike.
juustokakku_uunissa_resepti_
 

Juustokakku uunissa

Pohja:
100g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Juustotäyte:
500g maitorahkaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl sitruunamehua
2,5 dl sokeria
0,5 tl aitovaniljaa
1 dl perunajauhoa
5 kananmunaa

Pohjan valmistus:
Vaahdota pehmennyt voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon muna, vehnäjauhot sekä leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi. Pohjusta leivinpaperilla (n. 21cm läpimitta) irtovuoan pohja. Taputtele taikina hyvin jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille noin 5 cm korkeuteen. Laita vuoka odottamaan jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

 
Täytteen valmistus:
Kaada kaikki täyteaineet kulhoon ja vatkaa seosta muutaman minuutin ajan, kunnes se on tasaista ja kuohkeaa. Kaada täyte taikinapohjan päälle.
Paista juustokakkua 175 asteessa 50-60 minuutin ajan uunin alatasolla. Anna kakun jäähtyä rauhassa ennen vuoan irroittamista sekä leikkaamista.
 
Lisäkkeeksi:
Tarjoile kakku tuoreiden marjojen tai marjakastikkeen kera. Tein kakun kaveriksi nopean  ja raikkaan kastikkeen surauttamalla sauvasekoittimella sulatettuja pakastemansikoita- ja mustikoita.