Kesähelteet ovat täällä, vihdoinkin! Kauppojen hyllyt ja toriteltat pursuavat kesäsesongin herkkuja. Kaupasta tarttui mukaani pienen pieniä uusia perunoita sekä varhaisporkkanoita, joista pyöräytin nopean lohikeiton. Lohikeiton liemen valmistin aikaa säästääkseni kalafondista. Arjen luksusta keittoon toi  pehmeä kerma sekä Valio Koskenlaskija Voimakas-sulatejuusto.

Osallistun reseptilläni Valion bloggaajakilpailuun, jossa lukijat saavat äänestää mieleisintään kesäruokareseptiä. Käy siis antamassa äänesi Koskenlaskijan lohikeitolle, äänestäjien kesken arvotaan näpsäkkä savuttamaton hiiligrilli.


Kesäinen ja maukas lohikeitto jota sopii nauttia vaikkapa ulkoterassilla iltojen viiletessä.
lohikeitto_koskenlaskija_-1


Koskenlaskijan lohikeitto (4:lle)

400g pienikokoisia uusia perunoita
5 varhaisporkkanaa
2 sipulia
1 pieni purjo
1 rkl voita
vettä
10 kokonaista maustepippuria
4 laakerinlehteä
n. 4 rkl kalafondia (tai 3 kalaliemikuutiota)
400g lohifilettä
2 dl (ruoka)kermaa
1/2 pkt Koskenlaskija Voimakas-sulatejuustoa
1 nippu tuoretta tilliä

 

Aika symppiksiä nuo minipotut, eikös?
koskenlaskija_lohikeitto_ainekset_-1

 

…ja pinnalle reippaasti tuoretta tilliä
koskenlaskijan_lohikeitto_-1

 

Valmistusohje:
Huuhtele ja putsaa perunat sekä porkkanat huolellisesti. Pilko kuorittu sipuli ja porkkanat. Leikkaa purjo renkaiksi. Kaada vihannekset ja juurekset suureen kattilaan, ja kuullota niitä voissa tovi.

Lisää kattilaan n. 1,5 litraa vettä, kalafondi (tai kalaliemikuutiot), maustepippurit ja laakerinlehdet. Anna keiton kiehua n. 10 minuutin ajan, tai kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Poista lohifileestä ruodot sekä nahka ja kuutioi sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Lisää lohi kattilaan ja anna kiehua vielä n. 5 minuutin ajan. Lopuksi lisää joukkoon kerma ja pieneksi murustettu Koskenlaskija-sulatejuusto. Kiehauta keittoa kunnes sulatejuusto on sulanut kokonaan. Lopuksi lisää joukkoon reilusti hienonnettua tilliä.

 

        Yhteistyössä Valio Koskenlaskija