Kesähelteet ovat täällä, vihdoinkin! Kauppojen hyllyt ja toriteltat pursuavat kesäsesongin herkkuja. Kaupasta tarttui mukaani pienen pieniä uusia perunoita sekä varhaisporkkanoita, joista pyöräytin nopean lohikeiton. Lohikeiton liemen valmistin aikaa säästääkseni kalafondista. Arjen luksusta keittoon toi pehmeä kerma sekä Valio Koskenlaskija Voimakas-sulatejuusto.
Osallistun reseptilläni Valion bloggaajakilpailuun, jossa lukijat saavat äänestää mieleisintään kesäruokareseptiä. Käy siis antamassa äänesi Koskenlaskijan lohikeitolle, äänestäjien kesken arvotaan näpsäkkä savuttamaton hiiligrilli.
Kesäinen ja maukas lohikeitto jota sopii nauttia vaikkapa ulkoterassilla iltojen viiletessä.
Koskenlaskijan lohikeitto (4:lle)
400g pienikokoisia uusia perunoita
5 varhaisporkkanaa
2 sipulia
1 pieni purjo
1 rkl voita
vettä
10 kokonaista maustepippuria
4 laakerinlehteä
n. 4 rkl kalafondia (tai 3 kalaliemikuutiota)
400g lohifilettä
2 dl (ruoka)kermaa
1/2 pkt Koskenlaskija Voimakas-sulatejuustoa
1 nippu tuoretta tilliä
Aika symppiksiä nuo minipotut, eikös?
…ja pinnalle reippaasti tuoretta tilliä
Valmistusohje:
Huuhtele ja putsaa perunat sekä porkkanat huolellisesti. Pilko kuorittu sipuli ja porkkanat. Leikkaa purjo renkaiksi. Kaada vihannekset ja juurekset suureen kattilaan, ja kuullota niitä voissa tovi.
Lisää kattilaan n. 1,5 litraa vettä, kalafondi (tai kalaliemikuutiot), maustepippurit ja laakerinlehdet. Anna keiton kiehua n. 10 minuutin ajan, tai kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Poista lohifileestä ruodot sekä nahka ja kuutioi sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Lisää lohi kattilaan ja anna kiehua vielä n. 5 minuutin ajan. Lopuksi lisää joukkoon kerma ja pieneksi murustettu Koskenlaskija-sulatejuusto. Kiehauta keittoa kunnes sulatejuusto on sulanut kokonaan. Lopuksi lisää joukkoon reilusti hienonnettua tilliä.
Yhteistyössä Valio Koskenlaskija
Löysin sun blogin ton Valion reseptikisan kautta. Oon itsekin mukana kisassa ja blogirinkiläinen. Ei ole vaan aiemmin tullut tutustuttua muihin rinkiläisiin. Ihanan oloinen tämä sinun blogisi, jään seuraamaan mielenkiinnolla. Oma blogini on sellainen lifestyle tyyppinen enemmän kun reseptiblogi, mut perässä tullaan tuolla kisassa. 🙂
http://khetkia.blogspot.fi/
Hei,
kyselisin hieman tuosta juhlavan kalakakun pohjasta. Oletko leikannut real -leivistä siis reunat pois ja täyttänyt pyöreän irtopohjavuoan tiiviisti leivillä vai murskannut leivät ja painellut leipäseoksen pohjaan? Entä oletko kostuttanut leipäpohjaa millään?
Kiitos 🙂
Voi vitsit, kiitos kivasta kommentista! 🙂 Kävin kurkkaamassa blogiasi, ja siellä näytti olevan hyvä meininki. Niin, ja tsemppiä meille äänestykseen 😉
-Heidi
Heippa,
Leikkasin realit reunoineen päivineen suhteellisen pieneksi kuutioiksi. Ja sitten painelin leipämassan irtovuoan pohjalle. Ja kostutusta en ole käyttänyt, mielestäni tuo varsinainen täyte on sen verran täyteläinen, ettei pohja tarvitse erikseen kostutusta.
-Heidi
Kävin lisäämässä saman oheistuksen postaukseen, se oli näköjään kadonnut jonnekin bittiavaruuteen. Kiitos tarkkasilmäisyydestä!
-Heidi 🙂
Kiitos ohjeesta ja lisäyksestä! Nyt uskallan kokeilla ohjetta siskon rippijuhliin. Nuo isot voileipäkakut ovat niin työläitä, mutta tuollainen ns. hyydykekakku voisikin onnistua:)
tämä resepti kyllä voittaa kisaa! tuo on niin taivaallisen makuista t.Joonas
Kiitos Joonas 🙂
Kokeile ihmeessä, ja kerro sitten miten onnistui 🙂
-Heidi
tein koskenlaskijan kalakeitto täytyy sanoa että oli todella hyvää,koskenlaskija juusto sopi todella hyvin keittoon.
Suosikkini, sait ääneni. Näillä helteillä mutkaton keitto on vaan niin hyvää! Kokeilen tätä reseptiä 🙂
Kiitos Maarit!
Kerro sitten mitä tykkäsit keitosta 🙂
-Heidi
Kiva kuulla!
-Heidi
Onnitelut ansaitun voiton johdosta!
Voi vitsit, kiitoksia! <3
-Heidi