Palasin juuri lomalta Espanjan auringon alta, ja sain tuliaisena uskomattoman sitkeän flunssan. Sitä on nyt lepytelty porkkanakeitolla, jossa maistuu inkiväärin lisäksi limetti ja kookos. 

Inkivääri-porkkana-bataattisosekeitto (n. 6:lle)

1 kg porkkanoita
1 bataatti
3 sipulia
2 valkosipulin kynttä
vettä
1 prk lime-kookos-ruokakermaa
pala tuoretta inkivääriä (peukalon kokoinen pala)
2 kasvisliemikuutiota
sormisuolaa
paprikajauhetta
mustapippuria
kirveliä
muskottipähkinää
juustokuminaa

Pinnalle:
kookosmaitoa
kurpitsansiemeniä

Kuori ja pilko porkkanat, bataatti sekä sipulit. Laita ainekset kattilaan ja lisää vettä kunnes ne peittyvät. Lisää joukkoon kasvisliemikuutiot ja keitä pehmeiksi n. 20 minuutin ajan. Soseuta ainekset tasaiseksi, sileäksi massaksi tehosekoittimella. Lisää joukkoon kuorittu ja raastettu inkivääri sekä reippaasti mausteita (käytin suhteessa eniten juustokuminaa ja paprikajauhetta. Maustaminen kannattaa tehdä maltillisesti ja tehdä muutama makutesti itselle sopivan lopputuloksen saavuttamiseksi). Lopuksi kaada sekaan maustettu ruokakerma. Anna keiton vielä kiehahtaa kertaalleen ja sekoita kunnolla ennen tarjoamista. Mikäli keitto tuntuu liian paksulta, voit ohentaa sitä lisäämällä keittoon vettä.