Hehkutin aiemmin talvella kehittämääni punajuurilaatikkoreseptiä. Tein siitä joulupöytään hieman juhlavamman version. Korvasin jauhelihan reippaalla määrällä fetajuustoa ja käytin munamaidossa aitoa kermaa. Siemenet ja pähkinät paahtuivat laatikon pinnalla herkullisen rapeiksi.

 Punajuuri-fetalaatikko pähkinöillä (vuoallinen)

1 kg punajuuria
2 rkl oliiviöljyä
3 isohkoa sipulia
2 prk fetajuustoa
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
hyppysellinen kuivattua timjamia
(voita vuoan voiteluun)

Munamaito:
1,5 dl punaista maitoa
1,5 dl kermaa
3 kananmunaa

Pinnalle:
erilaisia pähkinöitä
kurpitsansiemeniä

Keitä pestyt, harjatut punajuuret vähässä vedessä kypsiksi (n. 45 minuuttia). Kaada keitinvesi pois. Jäähdytä punajuuret kylmän, juoksevan veden alla. Punajuurten kuori irtoaa helposti veitsellä varovasti rapsuttaen. Raasta kuoritut punajuuret karkeaksi raasteeksi.
Kuullota kuoritut, silputut sipulit paistinpannulla öljyssä. Lisää sipuliseoksen joukkoon mausteet, raastettu punajuuri, kuutioitu fetajuusto sekä munamaito. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada voilla voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle reippaasti erilaisia pähkinöitä ja kurpitsansiemeniä. Kypsennä laatikkoa 175 asteessa n. 30 minuutin ajan, tai kunnes munamaito hyytyy.