Viikonloppuaamu alkoi  varsinaisella vitamiinipommilla – vihreällä voimasmoothiella. Pinaatin ja varsisellerin lisäksi smoothiessa maistuu pääosin pehmeä avokado ja banaani. Olen ollut aikaisemmin liian varovainen käyttämään salaatteja ja kasviksia smoothieissa, mutta aivan turhaan. Kun joukkoon lisää sopivassa suhteessa hedelmiä, on lopputulos takuuvarma herkku. 
Haluaisin myös kokeilla erilaisten juures- ja kasvis/hedelmämehujen valmistusta, mutta en omista mehukonetta. Onko teillä kokemuksia mehukoneista, joita osaisitte suositella? Ilmeisesti kunnollisesta koneesta joutunee maksamaan useamman satasen. Kaiken kukkuraksi blenderini sanoi tänään sopimuksen irti. Lasikannu irtosi alustastaan, enkä usko, että se on enää korjattavissa. Ei muuta kuin keittiökone-osastolle kuolaamaan uusien laitteiden perään!

Pinaattismoothie (2:lle)

3 dl maustamatonta luonnonogurttia
puolikas omena
puolikas päärynä
puolikas banaani
puolikas avokado
kourallinen tuoretta pinaattia
1 varsi lehtiselleriä
2 tl chiansiemeniä
1 tl steviajauhetta

Sekoita tehosekoittimessa luonnonjogurtti, kuoritut hedelmät, pinaatti, varsiselleri, chiasiemenet sekä steviajauhe pehmeäksi ja notkeaksi pirtelömäiseksi massaksi.