Pari viikkoa sitten maistoin Stoccalla kanttarelli-salami pizzaa. Ei liene tarpeen kertoa, että se vei kielen mennessään. Tänään yritin matkia reseptiä parhaani mukaan – ja tällä kertaa onnistuin. Täytynee hehkuttaa, että tämä on ehkä parasta pizzaa mitä olen koskaan tehnyt.
 

Sieni-salamipizza (1 pellillinen)

Pohja:
3dl vettä
1pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
3 rkl rypsiöljyä
vehnäjauhoja

Pinnalle:
n.1l sieniä (suppilovahveroita, kanttarelleja)
1 dl tomaattimurskaa
1,5 dl salamisuikaleita
1,5 dl emmental juustoraastetta
rucolaa

Sekoita kuivahiiva reilusti kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola sekä osa vehnäjauhoista. Lisää öljy ja hiljalleen lisää vehnäjauhoja sen verran, että taikina on kiinteää, eikä tartu astian reunoihin. Anna kohota tovin liinan alla.

Käytä sieniä kuumalla pannulla, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Levitä taikinalle tomaattimurska, sienet, salamisuikaleet. Lopuksi ripottele juustoraaste. Paista n. 225 asteisessa uunissa 15-20 min. tai kunnes pizzan pinta on kauniin ruskea. Kun pizza on valmis, lisää rucolanlehdet pinnalle.

p1060585-1

p1060600-1

p1060613-1