Sieni-salamipizza (1 pellillinen)
Pohja:
3dl vettä
1pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
3 rkl rypsiöljyä
vehnäjauhoja
Pinnalle:
n.1l sieniä (suppilovahveroita, kanttarelleja)
1 dl tomaattimurskaa
1,5 dl salamisuikaleita
1,5 dl emmental juustoraastetta
rucolaa
Sekoita kuivahiiva reilusti kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola sekä osa vehnäjauhoista. Lisää öljy ja hiljalleen lisää vehnäjauhoja sen verran, että taikina on kiinteää, eikä tartu astian reunoihin. Anna kohota tovin liinan alla.
Käytä sieniä kuumalla pannulla, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Levitä taikinalle tomaattimurska, sienet, salamisuikaleet. Lopuksi ripottele juustoraaste. Paista n. 225 asteisessa uunissa 15-20 min. tai kunnes pizzan pinta on kauniin ruskea. Kun pizza on valmis, lisää rucolanlehdet pinnalle.

Kiitos reseptistä! Tein kasvisversion ilman salamia (vähän reilummin sieniä ja juustoa) ja hyvää tuli! 🙂
Hei, kiitos vierailustasi blogissani sekä kommentistasi. Hieno juttu, että pizza onnistui! 🙂