Salmiakki- ja lakritsifriikit hoi! Kesän paras jäätelömaku on tässä – makeita vadelmia ja rouskuvaa tulista turkinpippuria.
Tähän hyväksi todettuun jäätelömassapohjaan tarvitaan vain kahta raaka-ainetta, ja se valmistuu ilman jäätelökonetta.

turkinpippurijäätelö_vadelmilla_

 

Turkinpippuri-vadelmajäätelö (ilman jäätelökonetta) (n.1,5 l)

Tarvitset:
5 dl kuohukermaa
400g kondensoitua maitoa (makeutettu)
400g vadelmia
150g turkinpuppuri crush-rouhetta

Koristeeksi:
muutama vadelma
1 tl turkinpippuri crush-rouhetta
vihermintunoksa


Valmistusohje:

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää joukkoon vadelmat sekä turkinpippurirouhe. Sekoita massa kertaalleen ja kaada se n. 1,5 l vetoiseen astiaan. Anna jäätelön tekeytyä pakkasessa noin 8 tunnin ajan. Anna jäätelön sulaa hetki ennen tarjoilua ja koristele se vadelmin ja turkinpippurirouheella. Viimeistele jäätelö vihermintunoksalla.
 

Tämä helppo ja nopea kahden raaka-aineen jäätelömassa on koostumukseltaan pehmeä ja samettinen.

turkinpippurijäätelö_vadelma_maku