Salmiakki- ja lakritsifriikit hoi! Kesän paras jäätelömaku on tässä – makeita vadelmia ja rouskuvaa tulista turkinpippuria.
Tähän hyväksi todettuun jäätelömassapohjaan tarvitaan vain kahta raaka-ainetta, ja se valmistuu ilman jäätelökonetta.
Turkinpippuri-vadelmajäätelö (ilman jäätelökonetta) (n.1,5 l)
Tarvitset:
5 dl kuohukermaa
400g kondensoitua maitoa (makeutettu)
400g vadelmia
150g turkinpuppuri crush-rouhetta
Koristeeksi:
muutama vadelma
1 tl turkinpippuri crush-rouhetta
vihermintunoksa
Valmistusohje:
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää joukkoon vadelmat sekä turkinpippurirouhe. Sekoita massa kertaalleen ja kaada se n. 1,5 l vetoiseen astiaan. Anna jäätelön tekeytyä pakkasessa noin 8 tunnin ajan. Anna jäätelön sulaa hetki ennen tarjoilua ja koristele se vadelmin ja turkinpippurirouheella. Viimeistele jäätelö vihermintunoksalla.
Tämä helppo ja nopea kahden raaka-aineen jäätelömassa on koostumukseltaan pehmeä ja samettinen.
Miekin kokeilin tätä jäätelöpohjaa tänä kesänä ja voi että tuli ihanaa! Täytyy varmaan kirjoittaa oma versio blogiin, sillä maustoin jäätelön eri tavalla… Olen aina edelleen yllättynyt siitä, miten hyvin vadelma ja salmiakki sopivat yhteen, ja varmasti ne toimivat tässä aivan loistavasti.
Ooh, millä kombolla teit? <3 Ja juu, vadelman happo jotenkin toimii kivasti salmiakin kanssa.
-Heidi
Törmään samaan pohjaan joka puolella, mutta en ole itse vielä kokeillut. Millainen on jäätelön makeusaste, vastaako ns. tavallisella reseptillä tehtyä? Tuo kondensoitu maito on jäänyt tosi vähälle käytölle tässä taloudessa ylimakeutensa takia ja siksi epäilyttää myös tässä reseptissä. Valaisehan viisaampi epäilevää tuomasta!
Mä olen kokeillut samanlaista jäätelöpohjaa mansikalla ja raparperilla maustettuna. Kondensoitu maito on överimakeaa, mutta tuo makeuttamaton kerma kyllä jonnin verran tasapainoittaa. Jos ei tykkää makeasta, niin sitten ehkä nice cream ihan turkkilainen jogurtilla ja/tai banaanilla voisi toimia 🙂
Mun mielestä tää vastaa maukeustasoltaan sellaista ”Aino-jäätelöä”, jonka on kyllä selkeästi hieman makeampi jätski. Ei todellakaan mikään överimakea kuitenkaan. Ja täytteet toki vaikuttaa paljon asiaan. Hapokkaat marjat myös tuovat oman vivahteensa. Ja laittaa tosiaan sitten massaan lisää kermaa jos tuntuu, että on liian makiaa!
-Heidi
Mieletön yhdistelmä! Ja nämä kuvat on <3
Ihana makuyhdistelmä, ja ihanat sävyt kuvissa <3
Tästä täytyy laittaa vegaaniversio työn alle1
Meillä on tällä pohjalla tehty kanssa aika monta jäätelöä. Hankin kesällä jäätelökoneen ja tuli kokeiltua kaikenlaisia yhdistelmiä. Sitten sain sen verran kipakkaa kommenttia jälkikasvulta, että palasin taas tähän. Se kun kelpaa… tosin makujen kanssa saa olla tässäkin tarkkana. Pitäisi varmaan ehdottaa tuota turkinpippuriyhdistelmää. Minä tykkäisin, mutta pojat ovat näköjään yllättävän konservatiivisia.