Vietimme taannoin mökkiviikonloppua yhdessä ystäviemme kanssa.
Onnekseni frendeissäni on kovia kalamiehiä, jotka kiikuttivat tuoretta saalista keittön puolelle jopa pari kertaa päivässä.
Mökkimme vesistöstä, Kymijoesta nousi tällä kertaa ahvenia, suutareita sekä lahnoja.
Ahvenet suolattiin reilusti merisuolalla ja annettiin maustua tovi ennen savustuspönttöön laittamista.
Savustuspönttön pohjalle saksittiin leppäpurun lisäksi hieman havua.
Ahvenet ladottiin savustuspönttöön kahteen kerrokseen, ja pönttö asetettiin suoraan kaasugrillin vastusten päälle.
Grillissä savustetut ahvenet
Tarvitset:
8 ahventa
reilusti merisuolaa
Tarvitset myös:
tasapohjaisen savustuspöntön
leppäpurua
katajaa tai havua
muutaman sokeripalan
Valmistusohje:
Perkaa ja putsaa ahvenet. Suolaa ahvenet reilusti merisuolalla ja anna maustua tovi. Lisää savustuspöntön pohjalle pari kourallista leppäpurua, hieman havua sekä muutama sokeripala. Lado ahvenet savustuspönttöön ja sulje se. Aseta pönttö suoraan kaasugrillin vastusten päälle ja sulje grillin kansi. Anna kalojen kypsyä kahdenkymmenenviiden minuutin ajan.
Enpäs ole kuusta koskaan käyttänytkään, joskus varovasti katajaa. Pitääpä kokeilla!
Hyvin toimi!
-Heidi