Linnan juhlia katsellessa kelpaa kaataa lasiin samppanjaa ja nauttia se puolukka-valkosuklaakakun kera.
nicolas_feuillatte_5_c_joulu_-1
 
Meillä kilistellään tänä vuonna Nicolas Feuillatte Brut Réserve -samppanjalla. Kauniin kirkkaan ja vaalean kullankeltaisen samppanjan maku on hedelmäinen ja pehmeän happoinen. 

nicolas_feuillatte-1

Puolukka-valkosuklaakakku (n. 20 palaa)

Tarvitset:
150 g  voita
200 g kermaviiliä
3 kananmunaa
100 g (leivonta)valkosuklaata
5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2,5 tl leivinjauhetta
200 g puolukoita

Koristeluun:
100 g (leivonta)valkosuklaata
muutama puolukka

Tarvitset myös:
rengasvuoan (tilavuus n. 2 l)
voita vuoan voiteluun


Valmistusohje:
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi pienessä kattilassa ja anna sen jäähtyä. Sekoita kulhossa kermaviili sekä kananmunat jäähtyneen voisulan joukkoon. Rouhi valkosuklaa pieneksi veitsellä.  Sekoita vehnäjauhot, sokeri, rouhittu valkosuklaa, vaniljasokeri sekä leivinjauhe keskenään. Kaada voi-kermaviili-munaseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita se tasaiseksi massaksi. Sekoita vielä taikinan joukkoon puolukat ja sekoita kertaalleen varovasti siten, etteivät puolukat mene rikki. Kaada taikinaseos voilla voideltuun rengasvuokaan ja tasoita taikinan pinta lusikkaa apuna käyttäen. Paista kakkua uunin alatasolla noin tunnin ajan tai kunnes kakku on puutikulla kokeiltaessa kypsä. Anna kakun jäähtyä rauhassa ja kumoa se tarjoiluastialle. Koristele kakku vesihauteessa sulatetulla valkosuklaalla. Ripottele valkosuklaan pinnalle muutama puolukka.

 

Laadukas samppanja on mielestäni myös tyylikäs, ylellinen ja aina toimiva joululahjaidea  (*vinkvink* perheenjäsenet ja ystävät…).
nicolas_feuillatte_13-1

 

Mehevä puolukka-valkosuklaakakku sopii mainiosti myös joulun ja uudenvuoden jälkiruokapöytään.

nicolas_feuillatte_14-1

 

Nicolas Feuillatte Brut Réserve -samppanja on nyt joulun alla saatavilla musta-kultaisessa lahjapakkauksessa, joka toimii samalla coolerina pitäen samppanjan kylmänä.

nicolas_feuillatte_10-1
Hyvää itsenäisyyspäivää *poks*!
Yhteistyössä Viikon Viini