Puolukka-valkosuklaakakku (n. 20 palaa)
Tarvitset:
150 g voita
200 g kermaviiliä
3 kananmunaa
100 g (leivonta)valkosuklaata
5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2,5 tl leivinjauhetta
200 g puolukoita
Koristeluun:
100 g (leivonta)valkosuklaata
muutama puolukka
Tarvitset myös:
rengasvuoan (tilavuus n. 2 l)
voita vuoan voiteluun
Valmistusohje:
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi pienessä kattilassa ja anna sen jäähtyä. Sekoita kulhossa kermaviili sekä kananmunat jäähtyneen voisulan joukkoon. Rouhi valkosuklaa pieneksi veitsellä. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, rouhittu valkosuklaa, vaniljasokeri sekä leivinjauhe keskenään. Kaada voi-kermaviili-munaseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita se tasaiseksi massaksi. Sekoita vielä taikinan joukkoon puolukat ja sekoita kertaalleen varovasti siten, etteivät puolukat mene rikki. Kaada taikinaseos voilla voideltuun rengasvuokaan ja tasoita taikinan pinta lusikkaa apuna käyttäen. Paista kakkua uunin alatasolla noin tunnin ajan tai kunnes kakku on puutikulla kokeiltaessa kypsä. Anna kakun jäähtyä rauhassa ja kumoa se tarjoiluastialle. Koristele kakku vesihauteessa sulatetulla valkosuklaalla. Ripottele valkosuklaan pinnalle muutama puolukka.
Nicolas Feuillatte Brut Réserve -samppanja on nyt joulun alla saatavilla musta-kultaisessa lahjapakkauksessa, joka toimii samalla coolerina pitäen samppanjan kylmänä.
Ihanan jouluisia kuvia. Ja shamppanja toimii aina.
Aivan ihanan näköstä kakkua! Tota pitää leipoo heti kun sopiva tilaisuus tulee ��
Kaunis kakku – sopii varmasti hyvin myös joulupöytään 🙂
Kiitos, sanoppas muuta!
-Heidi
On todella helppo ja nopsa valmistaa.
-Heidi
Kiitos!
-Heidi
Ihan mielettömän herkullisen näköinen kakku! Tuollainen täyteläisen näköinen ja valuva kuorrute on aina niin houkuttelevan näköistä!