Mansikkainen grillipizza (2 suurehkoa pizzaa)
Tarvitset:
Pizzataikina:
1 dl vettä
1/2 tl sormisuolaa
1 tl kuivahiivaa
1 rkl oliiviöljyä
2,5 dl vehnäjauhoja
sekä vehnäjauhoja työtason jauhottamiseen
Täytteeksi:
1,5 dl (Mutti) tomaattimurskaa
125 g mozzarellajuustoa
100 g juustoraastetta
Viimeistelyyn:
kourallinen tuoreita mansikoita
2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
tuoreita rucolanlehtiä
tuoreita basilikanlehtiä
Taikinan valmistaminen:
Sekoita hieman kättä lämpöisempään (n. 42 asteiseen veteen) sormisuola, kuivahiiva, oliiviöljy sekä jauhot. Vaivaa taikinaa huolellisesti ja anna sen nousta kulhossa liinan alla kaksinkertaiseksi. Jauhota työtason pinta hyvin vehnäjauhoilla ja työstä taikinaa niin kauan, että lopputuloksena on kimmoisa ja napakka taikinapallo.
Pizzojen täyttäminen:
Aloita pizzan täyttäminen valelemalla pohjalle tomaattimurskaa. Leikkaa mozzarellajuusto ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne pizzojen päälle. Lopuksi ripottele pinnalle vielä tasaisesti juustoraastetta.
Pizzojen grillaaminen:
Asettele pizzat grillin ritilälle varovasti. Grillaa pizzoja 5-10 minuutin ajan grillin kansi kiinni tai kunnes näet, että pizzan pohja on ottanut mukavasti väriä, ja täytteet ovat sulaneet kauniisti pizzan pinnalle. Grillissä pizzan pohjasta tulee ihanan rapea ja maukas.
Pizzojen viimeistely:
Ota pizzat varovasti grillistä suuren lastan avulla tarjoiluastialle. Viimeistele ne muutamilla tuoreilla rucolan ja basilikanlehdillä. Asettele pizzan päälle myös muutamia tuorejuustonokareita sekä viipaloituja mansikoita.