Kampasimpukat mansikkasalsalla (6 kpl)
Tarvitset:
6 kampasimpukkaa
Paistamiseen:
1 rkl hyvälaatuista oliiviöjyä
1 rkl voita
Maustamiseen:
hyppysellinen sormisuolaa
hyppysellinen rouhittua mustapippuria
Mansikkasalsa:
kourallinen mansikoita (mieluiten hapokas lajike)
1 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
1 rkl hienonnettua tuoretta rucolaa
1/2 kevätsipuli (ilman vartta)
1 rkl balsami-viinietikkaa
hyppysellinen sormisuolaa
hyppysellinen rouhittua mustapippuria
Koristeluun:
muutama tuore basilikanlehti
Mansikkasalsan valmistusohje:
Aloita valmistamalla mansikkasalsa. Poista mansikoista vihreät kannat. Kuutioi mansikat pieneksi. Silppua tuore basilika sekä rucola. Kuori ja hienonna myös sipuli. Sekoita ainekset keskenään kulhossa, ja lisää joukkoon balsami-viinietikka. Lisää hyppysellinen sormisuolaa sekä mustapippurirouhetta, ja sekoita. Tarkista maku, lisää mausteita kunnes maistat seoksen olevan sopivan makeaa, mutta hapokasta. Laita mansikkasalsa jääkaappiin tekeytymään kampasimpukoiden paistamisen ajaksi.
Kampasimpukoiden paistaminen:
Mikäli käytät annoksessa pakastettuja kampasimpukoita (saa hyvinvarustetuista ruokakaupoista), anna niiden sulaa rauhassa. Huuhtaise simpukat viileän veden alla ja kuivaa ne huolellisesti talouspaperia apuna käyttäen. Ripottele simpukoiden pinnalle hieman sormisuolaa sekä mustapippuria. Paista simpukoita kuumalla pannulla oliiviöljy-voiseoksessa noin minuutin ajan kummaltakin puolelta. On erittäin tärkeää, ettei kampasimpukkaa kypsennä liiaksi, jolloin mehukas liha muuttuu kuivaksi ja säikeiseksi.
Annoksen kokoaminen:
Nosta paistetut kampasimpukat tarjoiluvadille, ja lusikoi niiden päälle mansikkasalsaa. Viimeistele annos basilikanlehdillä ja tarjoa heti esimerkiksi kuohuviinin kera alkupalana.
Yhteistyössä Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto
Ooh! Hyvän näköistä.
Todella hyvän näköisiä! onnea kisaan, mä en ehtinyt osallistumaan kisaan ollenkaan. Veikkaan että olet kyllä kärkikahinoissa (voittaja!) tällä annoksella 🙂
Voi kiitos!
-Heidi
Kiitos Anne. Saapa nähdä. Viimeaikoina en ole menestynyt liiemmin skaboissa, mutta josko nyt 😉
-Heidi