Nyt jos minulta kysytään niin tässä reseptissä on kaikki hittireseptin ainekset. Pelkistä viinirypäleistä saa aikaan ihanan raikasta ja makeaa sorbettia. Kokeile ja ihastu! Uskaltaisin jopa väittää, että tämä uppoisi lapsillekin jätskistä kuin väärä raha.
Viinirypälesorbetin hienostunut ja aito maku hurmaa takuulla.
Viinirypälesorbetti (n. 2 suurta palloa)
500g tummia kivettömiä (luomu)viinirypäleitä
Huuhtele viinirypäleet huolellisesti ja kuivaa ne talouspaperilla. Irroita viinirypäleet tertun rangasta ja
laita ne pakkaseen muutamaksi tunniksi. Kippaa viinirypäleet monitoimikoneeseen tai soseuta massa sileäksi sauvasekoittimen avulla. Muotoile massasta kuuman veden alla lämmitetyn lusikan tai jäätelökauhan avulla sorbettipalloja. Nauti heti.
Mistä saa kivettömiä luomurypäleitä??? 🙂 Kaikki luomurypäleet mitä oon ostanut on aina ollut kivellisiä..
No tätä täytyy kyllä testata!
Mä olin ihan ällikällä lyöty – tykkäsin todella paljon!
-Heidi
Tia, nyt aloin epäilemään itseäni, että olihan ne luomuja. Ainakin olin hyllystä sellaisia ottavinani 😀 Kauppahan oli Myllykosken K-kauppa. Viinirypäleissä meinaan kun maistuu niin helposti ne pinnalla olevat epämääräiset aineet.
Hyvä idis! Sorbettia olen tehnyt aiemmin mm. jäädytetystä ananaksesta ja mangosta, ja erilaisista marja+banaani-komboista tietty. Tätä vois kokeilla seuraavaksi. 🙂
Joo, tää oli todella erilainen, ja hyvää!
-Heidi
Tästä ideasta ei voi kun tykätä. Ja nätin väristäkin vielä!
Mahtava idea, tätä pitää kokeilla!
Joo, eikös olekin!
-Heidi
Kerro sitten mitä pidit!
-Heidi
Pitääkö tää siis tarjoilla samantien soseutuksen jälkeen vai voiko laittaa vielä pakkaseen pakastumaan?:) niin helpon ja hyvän kuuloinen resepti että meinaan huomenna kokeilla!!