Ihan ensimmäisenä voisin antaa pienen vinkin – tätä kakkua ei välttämättä kannata tehdä yli kolmenkymmenen asteen helteellä, kun meinaa itsekin sulaa auringonpaisteeseen. Myös kuvaaminen lähes suorassa auringonvalossa toi lisähaasteita kuorrutteen kasassa pysymiselle. Muutoinhan kakku on vinkeä ja hauska idea, jossa kakkupohja ja täyte on korvattu kokonaisella vesimelonilla, joka on kuorrutettu vaniljarahkalla ja kermalla. Koristeena on käytetty tuoreita mansikoita ja minttua. Näin kuvan vastaavanlaisesta kakusta Facebookissa, ja pakkohan sitä oli testata. Lopputulos oli ihanan raikas jälkkäri, jolla korvaa vaikkapa perinteisen hedelmäsalaatin.
Vesimelonikakku (6-8:lle)
1 keskisuuri vesimeloni
2 dl kuohukermaa
250 g maustettua vaniljarahkaa
koristeeksi:
tuoreita mintunlehtiä
mansikoita
Leikkaa vesimelonin molemmista päistä tasakokoiset palat pois ja kuori melonin jäljelle jäänyt keskiosa. Viimeistele vesimelonin muoto mahdollisimman tasaiseksi ja pyöreäksi terävällä veitsellä. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon maustettu maitorahka. Sekoita massa tasaiseksi. Kuorruta meloni kerma-rahkaseoksella ja koristele mansikoin sekä mintunlehdin.
Kuulostaa raikkaalta ja sopivalta juuri näille helteille.
Terv arleena /Kotona kokataan ja leivotaan
Mun oon niin kans pitäny tehdä tätä…no ehkä ensi kesänä sitten….
Joo, toimi kyllä kivasti!
-Heidi
Joo, musta tää oli hauska idea. Eihän tämä nyt ehkä ihan tavallista kakkua korvaa, mutta herkullinen versio joka tapauksessa! 🙂
-Heidi
Hei mä tein tätä kanssa muutama viikko sitten! 🙂 http://syotava.blogspot.fi/2014/07/huijauskakku-vesimelonista.html Hyvä idea lisätä rahkaa kuorrutteeseen. 🙂
Ihanan näköinen sun kakku!
-Heidi