Tarkemmin ajateltuna tajusin, etten ole tehnyt aikuisiällä muistaakseni kertaakaan pirtelöä. En tiedä miksi, sillä lapsenahan jäätelöstä tuli sotkettua pirtelöä harva se kerta. 
Ja kuka on sanonut, etteikö pirtelöä voisi tehdä sorbetista. Hienostunut ja marjaisa pirtelö syntyy maidosta, tuoreista mansikoista sekä ihanan raikkaasta Pappagallo vadelmasorbetista.

Kesän raikkain pirtelö (1:lle)

kourallinen tuoreita mansikoita
2,5 dl maitoa
3 dl Pappagallo vadelmasorbettia
koristeeksi: sitruunamelissan lehtiä ja tuoreita mansikoita

Kippaa maito, jäätelö ja marjat tehosekoittimeen tai surauta massa tasaiseksi sauvasekoittimen avulla. Kaada suurehkoon lasiin ja koristele pirtelö haluamallasi tavalla. Nauti heti. Mikäli kaipaat pirtelöön lisämakeutta, lisää joukkoon loraus hunajaa.
Yhteistyössä Pappagallo