Nämä täyteläiset lohitartaletit sopivat kesän juhliin tarjottavaksi kuin nenä päähän. Pienet ja sievät tartaletit valmistuvat yllättävän nopeasti – ja ennen kaikkea resepti on monistettavissa helposti suuremmallekin juhlaväelle. Osallistun reseptilläni Philadelphia-tuorejuuston järjestämään reseptikilpailuun, jossa bloggaajat haastettiin ideoimaan suolainen herkku puutarhajuhliin tarjottavaksi. Kilpailun tuomarina ja sparraajana toimii Teresa Välimäki.
Lohitartaletit ovat sopivaa (silmän)ruokaa kesän kokkareille.
Lohitartaletit (n. 20 kpl)
Tartalettien taikinavuoat:
150 g voita
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl vettä
1 dl juustoraastetta (esim. emmental)
Tartalettien täyte:
300 g kylmäsavulohta
1 pienehkö punasipuli
2 dl kermaa
1 dl kermaviiliä
2 kananmunaa
2 rkl hienonnettua tuoretta ruohosipulia
ripaus vastajauhettua mustapippurirouhetta
Tuorejuustovaahto:
2 dl kermaa
200 g (1 pkt) Philadelphia Ruohosipuli-tuorejuustoa
1/2 sitruunan kuori raastettuna
2 rkl sitruunamehua
Koristeluun:
Esimerkiksi: tilliä / ruohosipulia / sitruunamelissan lehtiä
Muut tarvikkeet:
20 kpl jämäköitä muffinssivuokia
pursotuspussi + tylla
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Nypi pohjan kaikki ainekset sormin tasaiseksi taikinamassaksi. Jaa taikina noin kahteenkymmeneen osaan ja painele kukin taikinaosio muffinsivuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. (Kannattaa käyttää mahdollisimman jämäköitä paperisia tai silikonista valmistettuja muffinssivuokia, jotta taikinakuorista tulee varmasti sopivan mallisia.)
Ripottele kunkin taikinavuoan pohjalle suunnilleen sama määrä pieneksi suikaloitua kylmäsavulohta sekä pilkottua sipulia. Sekoita kerma, kermaviili ja kananmunat keskenään kulhossa. Lisää joukkoon hienonnettu ruohosipuli sekä vastarouhittu mustapippuri. Sekoita uudelleen ja kaada seos tasaisesti taikinavuokiin. Halutessasi voit vielä ripotella täytteen päälle hieman juustoraastetta.
Asettele tartaletit uuninpellille ja paista uunin ala-osassa n. 15 minuutin ajan tai kunnes tartaletit ovat kauniin kullanruskeita pinnaltaan.
Anna tartalettien jäähtyä kunnolla ennen tuorejuustopursotuksen lisäämistä. Vatkaa kerma vaahdoksi kulhossa. Lisää joukkoon tuorejuusto sekä raastettu sitruunan kuori ja sitruunamehu. Sekoita massa kertaalleen, tarkista maku ja lusikoi se pursotuspussiin. Pursota tuorejuustovaahto tartalettien päälle ja viimeistele koristelu esimerkiksi sitruunamelissalehdin.
Lohitartaletit viimeistellään Philadelphia Ruohosipuli-tuorejuustovaahdolla.
Yhteistyössä Philadelphia
Kääk, aivan ihania! Veit juurikin kaikki mun ideat 🙂 (Tai sanotaan nyt näin, että tässä reseptissä kiteytteny se, mitä olisin HALUNNUT keksiä…) 😀
Haha, mulle käy todella usein niin, että keksin omasta mielestäni todella uniikin ja hienon idean, kuten esimerkiksi lohimuffinssit – ja sitten googlaamalla huomaan että sata muuta on jo keksinyt tämän idean jossain muodossa ennen mua. :/ Pirulaiset, varastaneet mun idean ennen mua 😀
-Heidi
Aivan ihania pieniä muffineita! Hauska lukea että muillakin käy juurkin noin, että se oma idea, on jo jonkun muun käytössä (sadantai tuhannen muun) 😉
Kauniita kuin korut! =)
Teresa
Kiitos Teresa kauniista sanoistasi – tulipas hyvä mieli!
-Heidi
Joo, ja sitten olen ihan tuohtunut, että miten joku on voinut keksiä jotain yhtä nerokasta ennen mua! 😀
-Heidi
Kuulostaa niin tutulta 😀 Tälläisiä muffineita pitää kokeilla, kiitos ideasta!
Kerro sitten mitä tykkäsit!
-Heidi
Upeita! Nämä sopisivat juhlapöytään.
Onnittelut vielä! Oli kyllä tosi herkkumuffinit! 🙂
Nti Papu
Kiitos paljon! Oli kivat kekkerit ja hauska tavata kasvotusten 🙂
-Heidi
Kiitos Sari!
-Heidi
Näyttää kyllä todella herkullisilta, taidanpa laittaa kokeiluun! En yhtään ihmettele että kisan voitto tuli näillä kotiin 🙂
Kiitos paljon. Sydäntä lämmintää erityisesti kivat kommentit leivontabloggaajilta 🙂
-Heidi