Söin viikonloppuna Siltasessa superherkullisen aasialaishenkisen salaatin. Kehittelin tänään oman versioni raikkaasta salaatista, jossa maistuu katkarapujen ja pähkinöiden lisäksi tuore korianteri sekä minttu.

Katkarapu-cashewsalaatti aasialaisittain (4:lle)

Salaattipohja:
1 ruukku salaattia
1 ruukku korianteria
1 ruukku minttua
2 porkkanaa
puolikas pienestä punakaalista
1 punasipuli
1 omena
2 dl mungpavun ituja
1 tl sormisuolaa
2 rkl punaviinietikkaa

Lisäksi:
100g riisinuudelia
180g katkarapuja
2 valkosipulinkynttä
loraus oliiviöljyä

Pinnalle:
paahdettuja seesaminsiemeniä
paahdettuja cashewpähkinöitä

                                             Katkarapusalaatissa maistuvat minttu & korianteri.

Hienonna salaatti sekä yrtit. Suikaloi porkkanat, sipuli, omena sekä punakaali. Sekoita ainekset salaattipohjaksi ja lisää vielä joukkoon pavunidut. Mausta salaatti sormisuolalla sekä punaviinietikalla ja sekoita kertaalleen.
Lisää nuudelit kiehuvaan veteen ja keitä kannen alla 4 minuutin ajan.
Kuullota kuoritut ja pilkotut valkosipulinkynnet paistinpannulla oliiviöljyssä. Lisää joukkoon katkaravut ja anna  niiden hieman ruskistua.
Kokoa salaattipohjasta keko lautaselle, kasaa päälle valutettua riisinuudelia ja lämpimiä katkarapuja. Koristele annos pannulla paahdetuilla seesaminsiemenillä ja cashewpähkinöillä.