Olen ehkä hieman outo, mutten ole koskaan pitänyt pikaruokapaikkojen hampurilaisista. En edes lapsena. Jokin niiden pihvien rakenteessa ja maussa mättää. Koska harvasta paikasta saa kanafileillä varustettuja hampurilaisia, jäävät ne yleensä syömättä. Kananugettimassasta valmistetut kanapihvit eivät myöskään houkuttele. Sen sijaan itsetehdyt hampparit kunnollisilla jauhelihapihveillä ovat parasta mitä tiedän.
Ruishampurilaiset:
Pihvit:
400g naudan paistijauhelihaa
1 kananmuna
1 sipuli
sormisuolaa
paprikajauhetta
mustapippurirouhetta
oliiviöljyä paistamiseen
Täytteet:
paahdettuja ruispaloja
salaatinlehtiä
tomaattia
voileipäkurkkuja
ketsuppia
sinappia
ananasrenkaita
punasipulia
Sekoita jauheliha, pilkottu sipuli, kananmuna ja mausteet tasaiseksi massaksi. Muotoile taikinasta vedellä kostutetuin käsin pyöreitä pihvejä. Paista pihvit oliiviöljyssä kuumalla paistinpannulla molemmin puolin. Kokoa ruisleivälle hampurilainen haluamillasi täytteilä.
Ruisburgerit ovat kyllä parhaita 🙂 ja yleensä parhaat hampurilaiset saa kotona. Herkullisen näköinen tuo sinun hampurilaisesi, ehkä meilläkin voisi tämän innoittamana olla ensi viikolla taas purilaispäivä!
Sanoppa muuta! Mä olen kyllä vanhanajan "grillikiska"-hamppareiden ystävä siinä mielessä, että ananas on must hampparissa kuin hampparissa. Ja paljon ketsuppia ja sinappia! 🙂
-Heidi
Hei!
Meillä on parhaillaan käynnissä Kananmuna-reseptikisa. Viimeinen osallistumispäivä on maanantaina 3.3. Olisi hienoa, jos ehtisit kisaan mukaan! 🙂
Lisätietoa täältä: http://karppisiskot.wordpress.com/2013/02/10/nyt-alkaa-kiekun-kananmuna-reseptikisa/
Kuvassa oma suosikkihampparini, ananas kuuluu ehdottomasti mukaan! 🙂
Kyllä!
Kiitos vinkistä – käyn osallistumassa 🙂
-Heidi