Karamellisoidut possun ribsit hoisin-kastikkeessa (6:lle)
1,5 kg possun ribsejä
Keitinveden mausteet:
2-3 tl suolaa
n. 15 kokonaista maustepippuria
7 laakerinlehteä
1 tl mustapippurirouhetta
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
Marinadi:
1 prk hoisin-kastiketta
0,5 dl öljyä
reilu loraus soijaa
2 valkosipulin kynttä
pieni pala tuoretta inkivääriä
1 pieni chili
4 rkl fariinisokeria
Koristeeksi:
pannulla paahdettuja seesaminsiemeniä
Päivää ennen tarjoilua:
Aseta ribsit suureen kattilaan, ja laske sinne vettä niin paljon, että lihat peittyvät kunnolla. Lisää keitinveteen suola, mustapippuri, maustepippurit, laakerinlehdet sekä kuoritut ja pilkotut sipulit sekä valkosipulit. Anna lihojen porista kattilassa hiljalleen noin reilun kahden tunnin ajan. Keitinveden pinnalle muodostuu kuohaa, jota voit kuoria pois reikäkauhaa käyttäen. Sammuta liesi ja anna lihojen vielä vetäytyä liemessään hetken.
Nosta lihat varovasti pois keitinliemestä, siten ettei luurivit hajoa. Aseta ne yöksi jääkaappiin tekeytymään. Astian on hyvä olla kannellinen, tai sitten peitä avoin astia tuorekelmulla.
Seuraavana päivänä, kun tarjoilet ribsit:
Pilko kuoritut valkosipulin kynnet sekä chili. Raasta kuorittu inkivääri. Sekoita mausteet, öljy, soija, hoisin-kastike sekä fariinisokeri keskenään kulhossa. Aseta ribsit isoon uunivuokaan ja valele ne kauttaaltaan marinadilla. Lopun marinadin voit kaataa lihojen päälle. Paista ribsejä n. 225 asteessa 20-35 minuuttia, tai niin kauan, kunnes lihojen pinta on ottanut väriä ja saavuttanut rapean rakenteen. Voit paiston aikana kääntää ribsit kertaalleen, jotta ne saavat rapeutta kauttaaltaan. Lopuksi leikkaa ribsit sopiviksi annospaloiksi ja ripottele niiden päälle pannulla paahdettuja seesaminsiemeniä.
Nää on ihan taivaaaaaalllisia!
Kiitoksia kommentistasi. Sanos muuta, tämä resepti löysi tiensä heti suosikkieni joukkoon!
-Heidi
Nam nam nam nam nam nam! karammelisoidut ribsit ovat taivaallisia! minulla on pari reseptiä jemmassa odottamassa että viitsisin ryhtyä tekemään niitä itsekin 🙂
Vinkkaa ihmeessä, mikäli laitat reseptit blogiisi. Näitähän voi kokata vaikka minkälaisilla variaatioilla.
-Heidi
kookosmaitoa keitinveteen. paranee edelleen.