Täytetyt uunipaprikat
2 suurehkoa paprikaa
2 sipulia
loraus oliiviöljyä
n. 200-250g naudan paistijauhelihaa
1 pieni purkki herkkusieniä
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
1 rkl ketsuppia
1 dl Emmental-juustoraastetta
(koristeeksi timjamia)
Kuullota pilkottu sipuli oliiviöljyssä paistinpannulla. Lisää jauheliha, ja anna sen ruskistua. Kaada pannulle nesteestä valutetut herkkusienet ja mausta seos suolalla, paprikajauheella, mustapippurilla sekä ketsupilla. Maku kannattaa tarkistaa tässä vaiheessa, sillä täytteessä saa olla reippaasti makua. Lusikoi täyte halkaistuiden ja siemenistä putsattujen paprikoiden sisälle. Ripottele lopuksi pinnalle juustoraastetta. Paista paprikoita n. 200-225 asteisessa uunissa 15-20 minuutin ajan.
Mulla on tähän pieni varoituksen sana. Tein samanlaisia täytettyjä paprikoita pari kuukautta sitten, oli tosi hyviä. Niitä jäi yksi yli, jonka lämmitin seuraavana päivänä mikrossa. Aikaa oli pari minuuttia ja menin olkkariin tekemään jotain siksi aikaa. Minuutin päästä kuitenkin menin takaisin keittiöön ja mielessäni ajattelin, että jaa, taitaa naapurit grillata jotain, kun savu tuoksuu. Ikkuna oli siis auki.
Odotin mikron loppuun ja plimpsauksen jälkeen avasin oven. Siellä se savun lähde olikin, pieni liekki paljastui kun otin kannen pois päältä. Paprikan varsi oli syttynyt tuleen ja jäljellä oli vain hiiltynyt nysä! Ja kannessa pieni musta jälki, ei onneksi vielä sulanut. Varsi ei ollut edellisenä päivänä mitenkään valmiiksi hiiltynyt eikä mikään muu osa ollut alkanut palaa. Tästä lähin kannattanee siis katkaista varsi, ennen kuin laittaa sen paprikan mikroon 😀
Hei, ja kiitoksia varoituksen sanasta… Onneksi ei käynyt tuon pahemmin. Taitaa olla hyvä juttu, ettei meillä ole mikroa lainkaan – säästyy suurimmilta vahingoilta ja tulipaloilta 😉
-Heidi